EDI HAU PROTIV BIVŠEG KLUBA: NJukasl se nada nastavku sjajne forme

V.M.

20. 12. 2022. u 09:59

OSMINA finala EFL kupa na "Sent Džejms parku" donosi sudar premijerligaša.

ЕДИ ХАУ ПРОТИВ БИВШЕГ КЛУБА: Њукасл се нада наставку сјајне форме

Foto: Profimedia

Njukasl igra fenomenalno ove sezone i zauzima treće mesto u Premijer ligi nakon 15 odigranih kola. Vezao je pet prvenstvenih pobeda pred pauzu za Svetsko prvenstvo, a za vreme nje je trijumfovao u dve prijateljske utakmice. Što se tiče EFL kupa, ''svrake'' su za sada odigrale dve utakmice, bile su bolje od Tranmerea sa 1:2, pa su zatim izbacile Kristal palas nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Edi Hau je sjajno ukomponovao tim koji je od njegovog dolaska doveo zvučna imena poput Kirana Tripijea, Botmana, Bruna Gimaraeša, Isaka i Nika Poupa.

O sjajnim igrama domaćina svedoči to da Njukasl ima samo jedan poraz ove sezone, u petom kolu Premijer lige Liverpul ih je savladao golom u sudijskoj nadoknadi.

Bornmut se ove sezone vratio u elitu i trenutno zauzima 15. mesto sa 16 osvojenih bodova. Bio je u zoni ispadanja ali je u poslednjem kolu pred pauzu pobedio Everton sa 3:0. U EFL kupu ''trešnjice'' su prvo izbacile Norič posle penala, a zatim su rutinski savladale Everton sa 4:1 na ''Vitaliti stadionu''. Glavni problem ekipe sa juga Engleske ove sezone je odbrana, primili su čak 32 gola u Premijer ligi. Nakon loših rezultata i neslaganja sa upravom otkaz je dobio Skot Parker, na njegovo mesto došao je Gari Onil koji radi solidan posao.

U prethodnih pet međusobnih susreta viđene su tri pobede Njuke i dva remija. Jedan od tih remija bio je u osmom kolu Premijer lige kada je na ''Sent Džejms parku'' bilo 1:1

Što se tiče povreda u Njukaslu je prava bolnica, domaćin će biti bez Isaka, Krafta, Žoelintona i Dameta, dok su pod znakom pitanja nosioci ekipe Bruno Gimaraeš, Kalum Vilson i Sent-Maksiman, dok gosti neće moći da računaju na usluge Neta i Bruksa.

Pošto je domaćin poprilično osakaćen povredama, a gost nije golgeterska ekipa, očekujemo da neće biti mnogo pogodaka na ovom meču.


NAŠ TIP: UG 0-3 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom