OBRAČUN BIVŠIH ŠAMPIONA ENGLESKE: Domaćin bi mogao do iznenađenja

V.M.

21. 12. 2022. u 08:51

BLEKBURN dočekuje Notingem forest u osmini finala EFL kupa.

ОБРАЧУН БИВШИХ ШАМПИОНА ЕНГЛЕСКЕ: Домаћин би могао до изненађења

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin se nalazi u borbi za povratak u Premijer ligu, trenutno je treći u Čempionšipu i pruža dobre partije ove sezone, sa druge strane Notingem je slabo započeo sezonu, ali je pred pauzu za Katar vezao dve pobede i nada se da može da nastavi taj niz.

Nakon dugog niza godina Blekburn deluje kao ekipa koja može da se bori za povratak u elitu. Zaostaje pet bodova za drugoplasiranim Šefildom, koji se nalazi na mestu koje garantuje automatsku promociju. Što se tiče Liga kupa, ekipa sa ''Ivud parka'' je prvo savladala Hartlpul sa 4:0, zatim je poražen Bredford rezultatom 1:2, a u prethodnom kolu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izbačen je premijerligaš Vest Hem. Najbolji pojedinac u timu je sjajni centarfor Ben Brereton Diaz koji je postigao deset pogodaka ove sezone i podelio tri asistencije.

Forest se konačno vratio u Premijer ligu ove sezone. Pruža slabe igre ali je pobedio u poslednjem kolu pre pauze i sada je 18. na tabeli sa 13 bodova i ima samo poen manje od Evertona koji je prvi tim iznad crte. Notingem je u dosadašnjem toku EFL kupa savladao Grimzbi sa 0:3, a nakon toga je iznenadio Totenhem Antonija Kontea, na ''Siti graundu'' je bilo 2:0.

Stiv Kuper je bio pod pritiskom i delovalo je da će biti smenjen ali je dobrim rezultatima pre pauze kupio još malo vremena na klupi. ''Šumarima'' je glavni cilj ove sezone opstanak u Premijer ligi i videćemo kakav će tim izvesti na ovoj utakmici. Nekadašnji prvak Evrope je oborio sve rekorde i doveo je čak 22 igrača u letnjem prelaznom roku.

Što se tiče međusobnih duela, u prethodnih pet susreta nema remija, četiri puta je slavio Notingem uz jedan trijumf Blekburna.

Iako Liga kup nije prioritet ovim ekipama, očekujemo interesantnu utakmicu u kojoj će oba tima postići gol, a moguće je još jedno iznenađenje domaćina.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,74)
TIP ZA HRABIJE: 1 (kvota 3,10) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid