LETOS IM NIJE USPELO: Može li Volfsburg da iskoristi lošiju formu Bajerna

M.T.

05. 02. 2023. u 11:25

BAVARCI su u seriji od tri remija.

ЛЕТОС ИМ НИЈЕ УСПЕЛО: Може ли Волфсбург да искористи лошију форму Бајерна

FOTO: AP/Tanjug

Posle serije dobrih rezultata Volfsbrug je doživeo dva neuspeha i poljuljanog raspoloženja će danas od 17.30 u 19. kolu Bundeslige dočekati lidera šampionata minhenski Bajern na ''Folksvagen Areni''.

Volfsburg je računajući i mečeve pre pauze u Bundesligi imao seriju od šest pobeda i ozbiljno je počeo da se primiče društvu u vrhu tabele Bundeslige, ali je u prethodnom kolu Verder zaustavio četu Nika Kovača pobedom od 2:1. Kao da to nije bilo dovoljno ''vukovima'', usledio je i poraz u osmini finala Kupa Nemačke od Union Berlina takođe sa 2:1 i sada Kovačev tim Bajern dočekuje sa načetim samopouzdanjem.

Trenutno su Volfsburgu van domašaja pozicija koje vode u evropska takmičenja pošto je na sedmoj poziciji sa 29 bodova, pet manje u odnosu na Frajburg i šest u odnosu na Ajntraht. Ipak, za Kovačev tim ništa još nije gotovo pošto ga od lidera Uniona deli 10 bodova. U prvom meču ova dva tima u sezoni, Bajern je lako slavio sa 2:0.

Zvuči potpuno neverovatno, ali Bajern još uvek nema pobedu u Bundesligi od nastavka sezone. Ekipa Julijana Nagelsmana je u tri odigrana meča remizirala identičnim rezultatom 1:1 protiv Lajpciga, Kelna i Ajntrahta, a taj niz je uspela da prekine u Kupu Nemačke pošto je ubedljivo sa 4:0 savladala Majnc pa navijači veruju da će se raspucanost Bavaraca konačno preneti i na Bundesligu.

Pošto je od potencijalih devet osvojio samo tri boda, Bajern je pao na drugo mesto na tabeli sa 37 bodova, dva manje od Union Berlina koji doduše ima i utakmicu više, pa je Bavarcima pobeda neophodna kako bi se vratili na prvu poziciju u šapionatu.

Niko Kovač može da bude zadovoljan činjenicaom da će jedini izostanak u timu biti Lukas Nmeka koji zbog povrede kolena ne igra još od novembrsa, dok su svi ostali na raspolaganju hrvatskom treneru. U Baejrnu je situacija znatno ozbiljnija pošto u timu nema Lukasa Ernandeza, Sadio Manea, Manuela Nojera, Buna Sara i Nusara Mazruija, dok je Marsel Zabicer poslednjeg dana prelaznog roka pozajmljen Mančester junajtedu.

Ako je suditi samo po rezultatima u poslednjih deset mečeva ova dva tima Volfsburg nema čemu da se nada. Bajern je ostvario čak devet pobeda u tom periodu, a samo jedan meč je završen nerešenim rezultatom. Poslednji put Volfsburg je savladao Bajern u Bundesligi 2015.godine, a iste godine je bio bolji i u finalu Superkupa Nemačke i od tada nema trijumf protiv Bajerna, odnosno čeka na pobedu već 17 utakmica.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?