"SLEPI MIŠEVI" BEŽE SA DNA: Valjekano traži prekid negativne serije

O. M.

03. 04. 2023. u 17:55 >> 17:55

VALENSIJA dočekuje Rajo Valjekano u poslednjoj utakmici 27. kola španske La lige.

СЛЕПИ МИШЕВИ БЕЖЕ СА ДНА: Ваљекано тражи прекид негативне серије

Foto: Profimedia

"Slepi miševi" su pred početak sezone slovili kao kandidati za mesto u vrhu tabele i plasman u neki od evro-kupova, a realnost je da su u 27. kolo ušli sa 18. pozicije. U međuvremenu, pali su na pretposlednje mesto pošto ih je remijem (2:2) sa Seltom preskočila Almerija.

S druge strane, od Raja se očekivala borba za opstanak, a ekipa iz predgrađa Madrida nalazi se na osmom mestu, sa pet bodova zaostatka za šestim mestom koje vodi u Ligu konferencija. Bili su i peti, posle 20. kola, ali od tada nisu zabeležili pobedu. U poslednjem kolu odigrali su 2:2 sa Đironom. 

Taj meč obeležila je neuspešna penal-igrarija Oskara Treha i Isija Palasona koji su pokušali da kopiraju Mesija i Suareza pa je Treho sa bele tačke asistirao Palasonu ali je ovaj šutirao preko gola. Bilo je to pri vođstvu njihovog tima od 2:1. Prethodno su golove postigli baš njih dvojica, ali ubrzo posle ove igrarije sa penalom usledila je kazna u vidu izjednačenja.

Možda se u tom trenutku šef struke Andoni Iraola pokajao što sredinom februara nije prihvatio ponudu Lidsa, a zanimljivo je da je baš u to vreme počela serija od šest utakmica bez trijumfa "crvenih munja".

Valensija je pred odlazak na reprezentativnu pauzu izgubila sa 3:0 od madridskog Atletika. Bio je to osmi poraz u deset poslednjih utakmica, a treći u pet mečeva otkako je trenersku palicu od Đenara Gatuza preuzeo Ruben Baraha.

Baraha je i pored tri poraza razdrmao ekipu, pobedom protiv Sosijedada prekinuo sedam utakmica dug post, a zatim istim, minimalnim rezultatom savladao Osasunu i pokazao da će, ako ništa drugo, pod njegovom palicom Valensija osvajati bodove kod kuće.

Rajo je u prvom delu sezone pobedio Valensiju sa 2:1. Prvi gol postigao je Palazon na asistenciju Treha, a drugi je bio Nikov autogol. Jedini strelac za "slepe miševe" bio je Dijakabi u nadoknadi vremena.

Prošle godine u Valensiji bilo je 1:1. Poveli su domaći preko Solera, a izjednačenje je doneo Palazon.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?