ODLUKA PADA NA BANOVOM BRDU: Čukarički i Partizan u borbi za bolju startnu poziciju u plej-ofu

O. M.

11. 04. 2023. u 14:49 >> 14:49

FUDBALERI Partizana gostuju Čukaričkom u utakmici poslednjeg kola regularnog dela prvenstva Srbije. Meč na Banovom brdu biće odigran sa početkom od 18 časova.

ОДЛУКА ПАДА НА БАНОВОМ БРДУ: Чукарички и Партизан у борби за бољу стартну позицију у плеј-офу

Foto: M.Vukadinović

Pobednik utakmice može da stigne do drugog mesta pred plej-of, u zavisnosti od rezultata koji u utakmici protiv Voždovca ostvari TSC (taj meč igra se nešto ranije - od 16 časova), dok će poraženi sigurno biti četvrti.

Plasman je važan zbog određivanja domaćinstva u plej-ofu. Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa gostuju prvoplasiranoj, a četvrtoplasirana je domaćin protiv lidera nakon 30. kola, drugoplasirana je domaćin trećoj i četvrtoj ekipi, a treći dočekuje četvrtog. Dakle, u borbi za drugo mesto koje ove sezone garantuje kvalifikacije za Ligu šampiona veoma je bitna ta druga startna pozicija u plej-ofu, jer donosi domaći teren u duelima sa konkurentima za plasman u najelitnije evropsko klupsko takmičenje, ili bar kvalifikacije za njega.

Trenutno stanje na tabeli je sledeće: drugi  je TSC sa 59 bodova, koliko ima i trećeplasirani Čukarički uz nešto lošiju gol-razliku. Partizan zaostaje dva boda za ovim rivalima, ali ima bolji skor od TSC u međusobnim susretima, ako bude bodovno izjednačen s njim na kraju. To može da se desi ako pobedi na Banovom brdu, a TSC osvoji bod protiv Voždovca. S druge strane, ekipa iz Bačke Topole ima bolji skor od Čukaričkog, što znači da "brđani" moraju da ostvare bolji rezultat od TSC-a da bi završili kao drugi.

Čukarički je u značajno boljoj formi od Partizana. Brđani su izgubili dva puta i pobedili na osam utakmica u poslednjih deset kola. Poraženi su samo od Zvezde na Marakani (0:3) pre gotovo dva meseca i od Vojvodine u Novom Sadu pre tačno mesec dana (2:3). U prošlom kolu savladali su Javor u Ivanjici sa 2:1.

Partizan je za to vreme izgubio od novosadske Mladosti, Zvezde, Radnika i Vojvodine i igrao nerešeno sa kragujevačkim Radničkim, dok je u međuvremenu ispao iz Lige konferencija od moldavskog Šerifa iz Tiraspolja.

"Crno-beli" sa Topčiderskog brda mogu da se uzdaju u tradiciju koja je apsolutno na njihovoj strani u okršajima sa Čukaričkim. U prvom delu sezone Partizan je posle preokreta pobedio sa 3:2. Poveli su "brđani" golom Docića u 38. minutu. Izjednačio je Belić pred kraj poluvremena, a prednost domaćinu doneo je Pavlović početkom drugog dela igre. Gosti se nisu predavali pa su u 75. minutu stigli do izjednačenja preko Drezgića, ali je Urošević pet minuta pre kraja doneo pobedu Partizanu.

U prošloj sezoni Partizan je pobedio oba puta kao domaćin, dok je u jedinom meču na Banovom brdu bilo 0:0. Čukarički je poslednju pobedu protiv Partizana ostvario u oktobru 2019. kada je na Banovom brdu bilo 2:1. 

Pošto je ulog tako veliki - domaćinstvo u direktnoj borbi za Ligu šampiona - očekujemo tvrdu utakmicu, bez mnogo golova.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,76)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid