KO ĆE DO BODOVA NA "BENTEGODIJU": Veroni treba za opstanak, Bolonji za Evropu

O. M.

21. 04. 2023. u 08:10

VERONA dočekuje Bolonju u 31. kolu Serije A.

КО ЋЕ ДО БОДОВА НА БЕНТЕГОДИЈУ: Верони треба за опстанак, Болоњи за Европу

TANJUG/AP

Domaći tim je na 18. poziciji koja vodi u Seriju B i ima još osam utakmica do kraja prvenstva da sačuva prvoligaški status. Prošlonedeljni remi bez golova na gostovanju lideru i verovatnom novom šampionu Napoliju, kao i pobeda nad Sasuolom kolo pre toga, najavljuju bolje dane za "mastife" koji su sada na samo tri boda od zone spasa.

Pobedom nad Bolonjom, Verona bi i došla u tu zonu, makar samo proivremeno, dok svoju utakmicu ovog kola, a to je gostovanje "fenjerašu" Sampdoriji, ne kompletira Specija. Naime, "orlići" beže "mastifima" tri boda, a imaju slabiju gol-razliku pa bi došlo do "rokade" na pozicijama 18 i 17.

Verona ima drugi najgori napad u ligi iza Kremonezeovog, a pomenuta utakmica sa Sasulom bila je tek peta ove sezone u kojoj su "žuto-plavi" postigli više od jednog gola. Od preostale četiri, tri su pobede, nad Lećeom i Kremonezeom od po 2:0, a nad Sampdorijom 2:1 i ubedljiv poraz od Napolija 2:5 na startu sezone. Dakle, nijednom još u sezoni izabranici Marka Zafaronija nisu postigli više od dva gola. 

Dobra strana ovog statističkog podatka je da su tri od tih pet utakmica došle u poslednjih sedam mečeva na "Bentegodiju" gde Verona dočekuje i Bolonju.

Bolonja je prošlog vikenda remizirala sa Milanom, bilo je 1:1. Sansone je doveo domaći tim u vođstvo u prvom minutu, a izjednačio je Pobega u 40. Bila je to peta u nizu utakmica Bolonje bez poraza, a trener Tijago Mota ocenio je takav ishod „pravim rezultatom za dva tima“. 

S druge strane, tri od tih pet mečeva završeno je nerešeno a Bolonji je potrebno više pobeda ako želi da se plasira u Ligu konferencija. Trenutno šestoplasirana Atalanta ima pet bodova prednosti, ali će za plasman u ligu konferencija, u zavisnosti od rezultata u Kupu Italije, možda biti dovoljno i sedmo mesto koje sada drži Juventus sa 44, istim brojem bodova kao i Bolonja. 

S obzirom da je "Stara dama" u rezultatskoj krizi sa dva uzastopna poraza, a ovog vikenda igra protiv Napolija, Bolonja ima priliku da se domogne tog željenog sedmog mesta posle ovog kola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi