HELSINKI ČUVA MINIMALNU PREDNOST: Poraz u Finskoj bio je Moldeov prvi posle sedam utakmica

O. M.

02. 08. 2023. u 12:48

MOLDE će ugostiti Helsinki na stadionu Aker u revanš meču drugog kola Lige šampiona u sredu uveče, od 19 časova. Prvi meč završen je pobedom Helsinkija od 1:0, a jedini pogodak postigao je Kasnkinene u 25. minutu.

ХЕЛСИНКИ ЧУВА МИНИМАЛНУ ПРЕДНОСТ: Пораз у Финској био је Молдеов први после седам утакмица

FOTO: EPA

Zanimljivo, ovo je jedan od tri nordijska derbija u ovoj rundi kvalifikacija. Druga dva su Kopenhagen - Brejdablik i Haken - Kalkkvik, a pobednik ovog drugog duela sastaje se sa pobednikom dvomeča Molde - Helsinki.

Poraz u Helsinkiju bio je tek prvi Moldeov u poslednjih sedam utakmica, a treći od početka aprila. Uprkos ovom porazu, Molde ostaje favorit u dvomeču, na šta ukazuje impresivan rekord ove ekipe na svom terenu. Za vikend je Molde pokazao da nije zaboravio da pobeđuje, kada je savladao Stabek sa 1:0 u okviru Eliten serije.

Navijači Moldea nadaju se da bi njihov klub mogao da se domogne grupne faze Lige šampiona drugi put u istoriji, a prvi put posle sezone 1999/2000. Ipak, zadovoljili bi se i plasmanom u Ligu Evrope, takmičenje u kome su pre dve sezone ostvarili najveći uspeh u klupskoj istoriji - plasman u osminu finala.

I Helsinki ima samo jedno učešće u Ligi šampiona, a ono datira iz sezone 1998/99. Tada su doduše iz najjačih liga igrale samo po dve ekipe, a bila su i samo dva kruga kvalifikacija, pa je Fincima bio mnogo lakši put do grupne faze.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom