SRBIN DEBITOVAO POBEDOM: Irci besni na "svoje"

O. M.

10. 09. 2024. u 09:15 >> 12:47

IRSKA dočekuje Grčku na stadionu "Aviva" u Dablinu u utorak od 20.45 časova u okviru drugog kola Grupe B Lige nacija.

СРБИН ДЕБИТОВАО ПОБЕДОМ: Ирци бесни на своје

Foto arhiva VN

Domaćin je na istom ovom stadionu takmičenje otvorio porazom od suseda iz Engleske, koje su do pobede i tri važna boda predvodila tri nekadašnja reprezentativca Irske, privremeni selektor "Gordog Albiona" Li Karsli i strelci golova Deklan Rajs i Džek Griliš.

Grci su na startu takmičenja savladali Finsku u debiju Ivana Jovanovića u selektorskoj stolici.

Mnogi navijači i neutralni posmatrači označili su susret Irske i Engleske kao jednu od ključnih utakmica ove sezone Lige nacija, s obzirom na to da je to bio prvi takmičarski susret dva tima u više od 30 godina. Međutim, Irska je bila razočaravajuća, dok je Engleska lako došla do pobede od 2:0 u Dablinu.

U košmarnom scenariju za irske navijače, golove su postigla dvojica najnepopularnijih igrača na stadionu "Aviva". Deklan Rajs, koji se preselio u Englesku nakon što je igrao za Irsku u prijateljskim utakmicama, i Džek Griliš, bivši omladinski reprezentativac Irske, postigli su golove u prvom poluvremenu i obezbedili pobedu Engleskoj.

Da nije bilo Kuivina Kelehera rezultat je mogao biti i nepovoljniji za Irsku, pošto je golman Liverpula bio najbolji igrač Irske, a uz Rajsa i Griliša i najbolji pojedinac na terenu.

Pobeda Engleske je produžila niz Irske na devet poraza u 14 utakmica, uz samo tri pobede, od kojih su dve bile protiv Gibraltara. Još jedan poraz kod kuće bi gotovo sigurno mogao da znači ispadanje, a putovanja na "Vembli" i u Atinu će verovatno doneti nove izazove (čitaj - poraze).

Nakon tri uzastopna treća mesta u grupama Lige B, budućnost Irske u drugom rangu mogla bi da bude ugrožena ako selektor, islandski stručnjak Hajmir Halgrimson, ne postigne bolje rezultate protiv slabijih timova u grupi.

Jedini prethodni takmičarski susreti između Grčke i Irske održani su prošle godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024, kada je Grčka pobedila u oba susreta, uključujući pobedu od 2:0 u Dablinu. Grčka je tada pretrpela veliki neuspeh u pokušaju da se kvalifikuje za svoj prvi veliki turnir u poslednjih deset godina, izgubivši u finalu baraža od Gruzije na penale.

Posle tog razočaranja, Gus Pojet je dobio otkaz i zamenio ga je Ivan Jovanović, koji je odlično počeo svoj mandat pobedom od 3:0 protiv Finske u subotu. Novi trener je doneo nekoliko ključnih odluka u selekciji tima, koje su se pokazale kao uspešne, a posebno odluka da umesto Vangelisa Pavlidisa iz Benfike u vrhu napada krene Fotis Joanidis, strelac dva gola.

Grčka je tek iz trećeg pokušaja promovisana iz Lige C u Ligu B, a sada posle promene pravila dobiće priliku da se i sa druge pozicije nađe u prilici za novu promociju, ovaj put u Ligu A.

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,63)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UPLAŠIO SE NOVAKA? Evo šta radi Cicipas dok se Đoković protiv Grka bori za Srbiju! (VIDEO)