SRBIJA OVO ČEKA ČITAV 21. VEK: ''Orlovi'' overavaju plasman na Evropsko prvenstvo

V.M.

19. 11. 2023. u 10:57 >> 10:57

U poslednjoj utakmici kvalifikacija za Evro u Nemačkoj, naša reprezentacija će ugostiti Bugarsku. Meč se igra na Gradskom stadionu u Leskovcu sa početkom u 15 časova.

СРБИЈА ОВО ЧЕКА ЧИТАВ 21. ВЕК: Орлови оверавају пласман на Европско првенство

Foto: Tanjug

Poslednjih put kada je Srbija igrala na Evropskom prvenstvu bilo je davne 2000. godine u Holandiji i Belgiji gde je upravo od domaćih lala poražena u četvrtinalu. To znači da čitav 21. vek nismo igrali na jednom od najprestižnijih fudbalskih takmičenja, ali došlo je vreme da se to promeni.

''Orlovi'' se nalaze u vrlo dobroj situaciji pred poslednje mečeve grupe ''G'', jer trenutno zauzimaju drugo mesto sa dva poena prednosti u odnosu na trećeplasiranu Crnu Goru koja u istom terminu gostuje Mađarskoj i mora da trijumfuje na tom meču, a i ako to učini našim momcima će biti dovoljan ''samo'' bod da čekiraju karte za Nemačku.

Ipak, do opuštanja ne sme doći i to zna selektor Dragan Stojković koji da do toga sigurno neće doći.

- Utakmica je istorijska u svakom smislu, znamo šta nam je činiti da Srbiju odvedemo na Evropsko prvenstvo, uz veliki oprez i respekt prema Bugarima.

Dobra vest za popularnog Piksija je to što će na današnjem duelu imati pun roster na raspolaganju, nema problema sa izostancima i jedina je dilema da li ćemo od početka igrati sa dva napadača ili ćemo imati više fudbalera u veznom redu.

Srbija je u prošlom kolu napravila veliki korak ka Euru kada je pred svojim navijačima na stadionu ''Rajko Mitić'' savladala Crnu Goru rezultatom 3:1, a do trijumfa ju je sa dva pogotka predvodio ko drugi do najboljeg strelca u istoriji naše reprezentacije, Aleksandar Mitrović.

Na prvom međuosbnom duelu ovih selekcija Bugari su ispustili pobedu jer su vodili do samog kraja susreta, ali je u sudijskoj nadoknadi Darko Lazović poravnao rezultat (1:1).

Što se tiče Bugarske, ona je imala dosta razočaravajuće kvalifikacije, nije ostvarila nijednu pobedu i sa tri boda se nalazi na poslednjem mestu grupe ''G''.

''Lavovi'' su kvalifikacije započeli sa Mladenom Krstajićem na klupi, ali nakon katastrofalnih rezultata usledila je njegova smena i sada ih predvodi Ilian Iliev.

Pre par dana igrali su protiv Mađara i tu su bili nadomak trijumfa jer su vodili do samog kraja meča, ali u poslednjim trenucima su potkleknuli i auto-gol Petkova je poslao Soboslaja i družinu u Nemačku (2:2).

Videlo se na tom meču da Bugari izgledaju dosta bolje na terenu nakon smene selektora, oni danas nemaju šta da izgube i sigurno je da će biti neugodan protivnik.

Ipak, mi mislimo da je Srbija dosta kvalitetnija reprezentacija i verujemo da je došlo vreme da po prvi put u 21. veku zaigramo na Evropskom prvenstvu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

U ZATVOR ZBOG PEDOFILIJE: Glumac iz Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad dečakom