"OŠTRICE" TUPE ZA "BELU RUŽU"? Očekujemo neizvestan derbi Jorkšira na "Eland roudu"

O. M.

18. 10. 2024. u 05:00

FUDBALERI Lidsa dočekuju Šefild junajted u 10. kolu engleskog Čempoionšipa. Utakmica se igra od 20.45 na "Eland roudu".

ОШТРИЦЕ ТУПЕ ЗА БЕЛУ РУЖУ? Очекујемо неизвестан дерби Јоркшира на Еланд роуду

Foto: Profimedia

Samo tri boda deli na tabeli jorkširske rivale, koji će se danas susresti prvi put posle tri godine.

Uoči reprezentativne pauze, gosti su bili na drugom mestu, za liderima lige sanderlendom zaostaju samo na gol-razliku, s tim što je Šefild jedini neporažen tim u ligi i bio bi prvi da mu na početku sezone nisu oduzeta dva boda administrativnom odlukom Fudbalskog saveza (Engleske). S druge strane, Lids je posle serije remija pao na deobu petog i šestog mesta.

Po povratku u akciju posle druge međunarodne pauze u sezoni "beli" će u petak pokušati da se vrate na pobednički put na Eland Roudu i ojačaju svoju poziciju u Čempionšipu. Cilj kluba je da iskorače u odnosu na prošlu sezonu i da obezbede povratak u Premijer ligu nakon poraza u finalu plej-ofa proletos.

Jedini poraz u dosadašnjem delu sezone došao je kod kuće od Barnlija sredinom septembra, a "beli" su se brzo vratili uzastopnim pobedama nad Kardifom i Koventrijem, bez primljenog gola, pre nego što su gostovali u Noriču i uzeli bod sa 1:1. Usledio je još jedan težak test u putovanju do lidera Sanderlenda pre pauze, gde ih je greška Ilana Mesliea koštala dva boda iako su do zaustavnog vremena imali vođstvo od 2:1.

Sada se nalaze na tri boda van prva dva u šampionatu nakon razočaravajućeg rezultata početkom oktobra, Lids Junajted ima priliku da se izjednači sa Sanderlendom i gostima u petak uz povratak na pobednički put. Međutim, to neće biti lak zadatak, pošto gosti kreću na kratko putovanje iz južnog do zapadnog Jorkšira sa ciljem da svoju seriju neporaženosti produže na 10 mečeva.

"Oštrice" su jedini neporaženi tim ne samo u drugom, nego i u trećem i četvrtom razredu Engleske koji zajedno čine Englesku fudbalsku ligu. Najviše zahvaljujući dobro jodbrani, Šefild je tu gde jeste, pošto su primili samo tri gola u dosadašnjem delu sezone.

Već šest kola nisu primili gol, još od remija 1:1 na gostovanju Noriču. Pet od tih šest utakmica su dobili dok su samo na gostovanju Portsmutu odigrali 0:0.

Poslednja dva susreta ovih rivala esila su se u sezoni 20/21 u Premijer ligi kada j eLids dobrio obe utakmice.

Ovo gostovanje predstavlja najteži test do sada za Šefild junajted ove sezone, a mi predviđamo tešku borbu na Eland Roudu i vervatnu podelu bodova.

NAŠ TIP: X (kvota 3,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid