REPRIZA FINALA IZ BEOGRADA! Janisova vojska ponovo ruši domaćina?

M.M.

13. 09. 2022. u 10:55

U "Mercedes-benc" areni u Berlinu košarkaši Nemačke i Grčke sastaće se u okviru četvrtfinala Evropskog šampionata.

РЕПРИЗА ФИНАЛА ИЗ БЕОГРАДА! Јанисова војска поново руши домаћина?

FIBA.Basketball

Nemci iraju sjajno tokom čitavog turnira, grupnu fazu takmičenja su završili kao drugoplasirani da bi u 1/8 finala eliminisali selekciju Crne Gore.

Predvođeni su neverovatnim Denisom Šruderom koji u proseku ubacuje 19 poena, velika podrška na terenu su mu Franc Vagner i Maodo Lo koji postižu 15,8 , odsnosno 14,3 pogodaka.

U prošlom meču se najviše istakao upravo košarkaš Hjustona koji je imao 22 koša i 8 asistencija, dok je bekovski tandem Vagner-Lo kombinovano ubacio 28.

Sa druge strane, Grci su neočekivano imali problema sa Češkom, posebno je za izabranike Dimitrisa Itudisa bilo teško u prvom poluvremenu, kada ekipa nije imala pravu podršku prve zvezde Janisa Adetokumba koji je za 20 minuta ubacio svega 4 poena.

Ali ono što se desilo u nastavku najbolje oslikava kakav je zapravo igrač bivši MVP najjače lige na svetu.

FOTO: FIBA.Basketball

Janis je do kraja susreta zatrpao koš protivnika i meč završio sa 27 poena.

Nakon 40 minuta na semaforu je stajalo 94-88.

Sa druge strane, Česima nije bilo dovoljno ni 17 asistencija Tomaša Satoranskog koji je tako postao apsolutni rekorder Evropskih prvenstava.

Grci pored Janisa imaju i sjajne bekove koje predvode Kostas Slukas i Tajlor Dorsi.

Očekuje nas interesantan duel, Nemci će imati veliku podršku sa tribina, kvalitet nije na njihovoj strani, međutim, u prethodnom periodu su pokazali da su ekipa koja se može nadmetati sa svima. Nemci su poslednji trijumf protiv Grčke upisali daleke 2001. godine u osmini finala Evrobasketa.

Svakako, poraz koji najviše boli i koji je najteže pao reprezentaciji Nemačke bio je onaj u finalu Evropskog prvenstva u Beogradu 2005.godine kada su Grci slavili lako sa 78:62.

Obe reprezentacije vole da igraju na veliki broj poseda te verujemo da će granica poena na poluvremenu biti prebačena.

NAŠ TIP: +82,5 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?