LASLO ĐERE U FINALU: Može li Srbin do treće ATP titule protiv favorizovanog Zvereva?

V.M.

30. 07. 2023. u 12:02 >> 12:02

U finalu ATP Hambruga od 15 časova gledaćemo obračun Lasla Đerea i Aleksandra Zvereva.

ЛАСЛО ЂЕРЕ У ФИНАЛУ: Може ли Србин до треће АТП титуле против фаворизованог Зверева?

Foto: EPA-EFE/Biel Alino

Đere pruža sjajne partije u Hamburgu ove nedelje i zasluženo je dogurao do finala. Laci je u dosadašnjem toku turnira izgubio samo jedan set, protiv Gvida Pelje u trećem kolu, a pored toga je ostvario tri maksimalne pobede protiv Ečeverije, Muzetija i Žanga. 

Momak iz Sente je trenutno 57. na ATP listi, a ako bi danas trijumfovao zauzeo bi mesto u top 30 i približio se svom najboljem rang koji je imao 2019. godine kada je bio 27.

Srbin se jučerašnjom pobedom nad Žangom plasirao u svoje peto ATP finale i u njima za sada ima skor 2-2. Osvojio je Rio de Žaneiro 2019. kada je u finalu nadjačao Ožea Alijasima, dok je godinu dana kasnije u finalu Sardinije bio bolji od Marka Čekinata.

Aleksandar Zverev je stavio tačku na svoj razočaravajući rezultat u polufinalima ove godine rutinski savladavši Artura Filsa (2:0). Saša je rano oduzeo servis tinejdžeru u oba seta i održao svoju prednost tokom celog meča, sačuvavši sve tri brejk lopte sa kojima se suočio, 6-2 6-4.

Nemački broj jedan tokom čitavog turnira nije izgubio set, izgleda impresivno i danas će imati priliku da u u rodnom gradu osvoji prvu titulu nakon povratka sa povrede, a veliki vetar u leđa daće mu domaća publika koja će biti uz njega.

Bivši svetski broj dva osvojio je četiri ATP titule u Nemačkoj u dosadašnjoj karijeri, po dva puta dizao je trofej u Minhenu i Kelnu.

Danas verujemo da ćemo gledati jedan dobar meč i očekujemo da granica gemova bude prebačena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: +20,5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?