DONČIĆ JAČI OD SISTEMA: Slovenac je "namirisao krv" i želi da uništi "vukove"

M.M.

28. 05. 2024. u 08:16 >> 08:16

KOŠARKAŠI Dalasa će u noći između utorka i srede ugostiti Minesotu.

ДОНЧИЋ ЈАЧИ ОД СИСТЕМА: Словенац је намирисао крв и жели да уништи вукове

Foto: Profimedia

Maveriksi vode sa 3-0 u seriji i nalaze se na samo korak od velikog finala. Izabranici Džejsona Kida su dva puta napravili brejk, a zatim su na svom terenu ostvarili bitnu pobedu.

Tim iz Teksasa je pred svojim navijačima bio raspucan, a na kraju je slavio rezultatom 116:107.

Ekipu su predvodili Luka Dončić i Kajri Irving koji su ubacili po 33 poena, dok je Pi-Džej Vašington dodao 13. Dvocifren je bio i Derik Džons sa 11 poena.

Kajri i Luka su pogađali u visokim procentima i na terenu je sve išlo glatko. Razigravanja saigrača nije bilo u velikoj meri jer su želeli po svaku cenu da donesu trijumf.

Entoni Edvards je na suprotnoj strani branio čast svog kluba, dvadesetdvogodišnji Amerikanac je imao učinak od 26 poena, 9 skokova i 9 asistencija. U listu strelaca upisali su se još Majk Konli (16), Džejden Mekdenijels (15), Karl-Entoni Tauns (14), Naz Rid (14), Kajl Anderson (10), Rudi Gober (9) i Nikil Aleksander Voker (3).

Prevagu je napravio šut za tri pona, košarkaši Dalasa su bili na čak 50% uspešnosti (14/28), dok su Timbervulvsi na 30% (9/30).

Izveli su Kidovi puleni i 31 slobodno bacanje od kojih su 18 Dončić i Irving. Na suprotnoj strani su 17 puta bili na liniji penala.

Minesota je imala tri skoka više u napadu od protivnika, ali to nije bilo dovoljno da se napravi dominacija u reketu.

Ovo je Dončićev tim i on će dati sve od sebe da stigne do šampionskog prstena. 

Čvrsta odbrana koju su "vukovi" demonstrirali u duelu sa Denverom, jednostavno više ne postoji, tačnije, protivnik je do sada lako pronalazio rešenja u napadu.

Edvards i saigrači će morati daleko bolje da odigraju ukoliko žele da seriju vrate u svoj grad.

Dalas je u prvom delu sezone igrao po sistemu toplo-hladno, ali kasnije su se kockice složile i sve je počelo da funkcioniše. Američko-slovenački tandem je konačno proradio i to je ono što je najviše obradovalo navijače.

Maveriksi su ekipa koja igra jako dobro na svom terenu, ali kao što vidimo, i te kako je sposobna da napravi brejk.

Luka je "namirisao krv" i sada ne želi da pusti plen. Dokazao je da je jači od Minesotinog sistema i večeras će biti silno motivisan da odvede svoj tim u veliko finale.

Očekujemo pobedu domaćeg sastava.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,68)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android iOS

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

APEL DELIJAMA: Crvena zvezda objavila važno saopštenje pred meč sa Benfikom