LUKA DONČIĆ NE MOŽE SAM: Seltiksi deluju nezaustavljivo, dok navijači Dalasa čekaju Irvinga da se "probudi"

M.M.

12. 06. 2024. u 08:02

KOŠARKAŠI Dalasa će u trećoj utakmici finala NBA lige ugostiti Boston.

ЛУКА ДОНЧИЋ НЕ МОЖЕ САМ: Селтикси делују незаустављиво, док навијачи Даласа чекају Ирвинга да се пробуди

Foto: Profimedia

Seltiksi su pronašli pobedničku formulu, odigrali su dve sjajne utakmice pred svojim navijačima i poveli sa 2-0 u seriji.

Timska igra fantastično funkcioniše i Džo Mazula može biti zadovoljan. Napad Maveriksa je u potpunosti zaustavljen i u tome je ključ uspeha.

Luka Dončić je ubacio svoje u prvoj utakmici, međutim, nije uspeo da razigra saigrače, dok u drugoj nije imao podršku istih.

Puleni Džejsona Kida su poraženi rezultatom 105:98, a najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Džru Holidej sa 26 pogodaka. Amerikanac je uz to dodao i 11 skokova. Pratio ga je Džejlen Braun sa 21 ubačenim poenom, dok je bivši student univerziteta Djuk Džejson Tejtum imao 19 poena i 12 asistencija. Dvocifreni su takođe bili Derik Vajt i Kristaps Porzingis sa 18, odnosno 12 poena. U listu strelaca upisali su se još Al Horford (5), Pejton Pričard (3) i Sem Hauzer (2).

Igrači Bostona su manje-više bili izjednačeni sa rivalom što se tiče skokova, dok su podelili 8 asistencija više. Takođe su imali 10 ukradenih lopti, naspram pet protivnikovih.

Timovi šuterski nisu bili raspoloženi. Momci iz "Zelenog grada" su bili na svega 25%  uspešnosti iza linije 7,24, dok su Kidovi igrači pogodili šest trojki iz 26 pokušaja (23%).

Dončić je bio taj koji je vukao svoj tim, za 42 minuta na parketu imao je učinak od 32 poena, 11 skokova i 11 asistencija. Luka je imao čak 8 izgubljenih lopti.

Još jednu bledu partiju prikazao je Kajri Irving koji je u potpunosti razočarao navijače, nekadašnji igrač Bostona je bivšem klubu ubacio samo 16 poena. U listu strelaca upisali su se još Pi-Džej Vašington (17), Danijel Gaford (13), Derik Džons (11), Džoš Grin (4), Dante Egzum (3) i Derik Lajvli (2). Džejden Hardi i Maksi Klaber nisu imali poenterski učinak.

Maveriksi su pretrpeli dva poraza i eventualni poraz na svom parketu bi ih koštao finala. Ukoliko žele da zadrže kakvu-takvu šansu u seriji, Kajri Irving će morati da se probudi.

Luka često može sam da reši utakmice, međutim, ne protiv ekipe kao što je Boston.

Domaćin će imati veliku podršku sa tribina i to će igračima davati vetar u leđa.

Ekipa iz Masačusetsa je prethodnih sezona bila blizu prstena, ali kockice su se tek sada poklopile.

Naša procena je da će domaćin smanjiti zaostatak u seriji.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android iOS

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PIKSI, GLEDAŠ LI? Dok se Srbija muči sa realizacijom, Joveljić rešeta u Americi (VIDEO)