ZAHAROVA PITALA BORELJA: Da li ovo važi i za Srbiju, kojoj je Zapad odsekao istorijsku teritoriju Kosovo?

Novosti online

25. 09. 2024. u 18:34

PORTPAROL Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upitala je da li logika šefa diplomatije EU Žozepa Borelja o "narušavanju integriteta Ukrajine" važi i za Srbiju u slučaju Kosova i Metohije.

ЗАХАРОВА ПИТАЛА БОРЕЉА: Да ли ово важи и за Србију, којој је Запад одсекао историјску територију Косово?

Foto: Profimedia

Ona je navela Boreljove reči koji je rekao da ukoliko bi se Ukrajinci predali i pristali na "narušavanje integriteta svoje države, i da će to postati dobar primer za agresora koji će želeti da ovo iznova ponavlja".

- Završno pitanje za Borelja: Da li ova logika važi i za Srbiju, kojoj je Zapad odsekao istorijsku teritoriju Kosovo? - objavila je Zaharova na Telegramu, te je dodala:

- Zajedno sa Srbima čekamo odgovor iz Brisela.

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj, kao domaćin neformalnog sastanka Saveta za spoljne poslove EU u Njujorku tokom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, izjavio je da međunarodna pravila nikada nisu bila ovoliko zanemarena kao danas.

- Svet je pogođen mnogim krizama, do te mere da međunarodna pravila nikada nisu bila toliko zanemarena. Međunarodni sistem pravila nikada nije bio tako slabo sproveden i poštovan - istakao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIO JE U BOLOVIMA: Kako je izgledalo snimanje Lauševog poslednjeg filma? (VIDEO)