SAZNAJEMO: Ana Brnabić minut posle ponoći zakazuje sednicu o litijumu za 7. oktobar

Novosti online

30. 09. 2024. u 18:44

KAKO nezvanično saznaju "Novosti", predsednica Narode skušptine, Ana Brnabić će, čim se steknu zakonski uslovi, a što je jedan minut nakon ponoći, zakazati sednicu o predlogu zakona o zabrani istraživanja i iskopavanja litijuma i bora za ponedeljak, 7. oktobar 2024. godine.

САЗНАЈЕМО: Ана Брнабић минут после поноћи заказује седницу о литијуму за 7. октобар

Tanjug

Posetimo, Brnabić je ranije danas izjavila da po svemu sudeći neće biti vremena da se tokom vanrednog zasedanja raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnelo 86 opozicionih i samostalnih poslanika, a kojima se predlaže zabrana istraživanja i ekploatacije litijuma i bora, ali da će predstavnici vlasti insistirati da se taj predlog zakona nađe na redovnom zasedanju.

Na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije, Brnabić je rekla da je krivica za to što nema vremena za vanrednu sednicu o litijumu na opoziciji, koja je, kako je rekla, učinila sve da odugovlači rapravu o rebalansu budžeta na Drugom vanrednom zasedanju Skupštine Srbije.

- Sve su učinili u poslednjih šesta dana, iskoristili su sve moguće instrumente da se sednica ne završi na vreme za vanredno zasedanje Skupštine Srbije o izmenama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima - rekla je Brnabić.

Međutim, kako je rekla, aktuelna vlast im neće dozvoliti da se od tog predloga zakona sakriju, jer je taj predlog zakona, kako je rekla sramotni spomenik neodgovornosti i aljkavosti jednog dela narodnih poslanika u Skupštini Srbije.

Istakla je da će ona predložiti da se taj predlog zakona razmatra na redovnom zasedanju i da neće čekati januar i početak novog vanrednog zasedanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NAŠ GLUMAC O NESTANKU ĆERKE: Ko zna kako bi se završilo - devojčica joj je odvukla pažnju pre mog dolaska