LIDERI OPOZICIJE SE PRESTROJAVAJU IZ „EKOLOGA“ U „PROSVETARE“

Novosti online

04. 10. 2024. u 16:16

Nakon potpunog fijaska sa „ekološkim“ protestima, pojedini lideri opozicije, u očajničkom pokušaju da obezbede bilo kakvu podršku, tokom aktuelnog perioda nastoje da preuzmu kontrolu nad protestima prosvetnih radnika.

ЛИДЕРИ ОПОЗИЦИЈЕ СЕ ПРЕСТРОЈАВАЈУ ИЗ „ЕКОЛОГА“ У „ПРОСВЕТАРЕ“

Foto: Printscreen

U skladu sa tim, oni su preko svojih „insajdera“ u rukovodstvima sva četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika prvo pokušali da nametnu odluku da se stupi u potpunu višednevnu obustavu nastave, ali to nije naišlo na širu podršku prosvetara, tako da su morali da promene taktiku.

Nova ideja, koju su posredstvom svojih aktivista „servirali“ predstavnicima sindikata, a o kojoj bi sindikalno članstvo trebalo uskoro da se izjasni, je da se protesti odvijaju tako što bi svake nedelje na području druge školske uprave tokom prva četiri radna dana časovi bili skraćeni na 30 minuta, dok petkom ne bi bilo nastave, već bi se tada u sedištu te uprave organizovao protestni skup.

Opozicioni lideri procenjuju da bi na ovaj način, u skladu sa praksom koju su u više navrata bezuspešno pokušali da sprovedu, a poslednji put kroz delovanje lažnih ekologa, uspeli da održe „kontinuitet protestnih aktivnosti“ širom Srbije, dok bi u kasnijoj fazi u svojstvu govornika počeli da uzimaju i aktivno učešće na protestnim skupovima prosvetnih radnika.

Ukoliko lideri opozicije uspeju da preuzmu kontrolu nad protestom prosvetnih radnika, njegov ishod je gotovo sasvim izvestan, imajući u vidu kako su se okončali svi protesti na koje su tokom prethodnog perioda presudan uticaj imali propali političari bez podrške u narodu, vođeni isključivo ličnim vlastoljubivim i materijalnim interesima.

BONUS VIDEO: SKANDAL! “Biće vam potrebna vojska”: Ćuta najavljuje građanski rat u Srbiji!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (20)

SUTRA SU MIHOLJSKE ZADUŠNICE: Evo šta se nosi u crkvu, a šta nikako ne valja raditi na groblju