"POLITIKO" JOŠ JEDNOM ODAO PRIZNANJE PREDSEDNIKU VUČIĆU: Šolak i njegovi novinari hoće da se pojedu od muke

Novosti onlajn

23. 10. 2024. u 13:34

UGLEDNI i uticajni briselski portal „Politiko” još jednom je odao priznanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za vrhunsko balansiranje između Istoka i Zapada i brigu o sopstvenoj državi.

ПОЛИТИКО ЈОШ ЈЕДНОМ ОДАО ПРИЗНАЊЕ ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ: Шолак и његови новинари хоће да се поједу од муке

Foto: Tanjug

Dragan Šolak i njegovi novinari zbog ovoga pak hoće "da se pojedu od muke".  

Kako je u pitanju vrlo ugledan portal iz Brisela, njihova pohvala na račun Vučićevog uspešnog balansiranja između Istoka i Zapada i neutralna pozicija koju uspeva da obezbedi našoj zemlji - nije mogla da prođe ispod radara, te su ovu analizu teška srca morali da prenesu, ovoga puta konkretno na portalu N1. 

Foto: Printscreen

Podsetimo, kako "Politiko" ocenjuje, odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučić da se sastane sa najvišim liderima EU, umesto da prisustvuje samitu BRIKS-a koji je organizovao ruski predsednik Vladimir Putin, ne treba tumačiti kao znak lojalnosti Evropskoj uniji, već kao deo njegove startegije balansiranja između Zapada i Istoka.

"Politiko" podseća da će Vučić danas u Beogradu ugostiti grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa i premijera Poljske Donalda Tuska, sa kojima će razgovarati o mogućem članstvu Srbije u EU i dodaje da su Vučićevi gosti predvodnici Evropske narodne partije (EPP) desnog centra gde je njegova Srpska napredna stranka pridruženi član.

Politiko podseća da je Srbija, iako nije članica BRIKS-a, bila pozvana na samit, ali je Vučić nakon dužeg kolebanja odlučio da ne prisustvuje, navodeći posetu Tuska i Micotakisa kao razlog, kao i da u Beograd u petak stiže predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen kako bi promovisala planove EU za ulaganja u region.

Politiko ocenjuje da je Vučić pronašao „zlatnu sredinu“ i da, kako se širom EU sve više biraju evroskeptične i Rusiji naklonjene vlade, možda neće morati toliko da se trudi da balansira između Istoka i Zapada.

BONUS VIDEO:

SRAMNO! Ponošu su poremećene uvrede i laži Brkića na račun porodice predsednika Vučića - istina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLOBODARSKI KALENDAR: Detaljno po datumima - kako je teklo oslobađanje Beograda