КОЛАЧ СА РАТЛУКОМ: Кремаста и сочна посластица којој нећете моћи да одолите (ВИДЕО)

03. 04. 2023. у 15:00

ДА ЛИ сте пробали слаткиш пуњен филом од ратлука?

КОЛАЧ СА РАТЛУКОМ: Кремаста и сочна посластица којој нећете моћи да одолите (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Колач са ратлуком - састојци:

200 мл воде

50 мл уља
190 г брашна
5-6 јаја
мало соли

Колач са ратлуком - надев:

2 пудинга од слатке павлаке
шећера по жељи за пудинг
500 мл млека
150 г ратлука
2 шлага 
2 штангле чоколаде 
1 кашика какаoa

Колач са ратлуком - припрема:

Ставити млеко да ври, па исећи ратлук и засладити по жељи. Кад се ратлук истопи, додати два пудинга и оставити да проври.

Скинути са ватре па прохладити. Умутити шлаг, па додати отопљену чоколаду и кашику-две какаоа, све још мало мутити. На шпорет сипати у шерпу воду, додати уље и мало посолити, Кад проври додати брашно и пећи минут-два.

Foto: Bakina kuhinja

 

Скинути и прохладити. У охлађено тесто додавати једно по једно јаје и мутити без грудвица. Плех обложити пек-папиром, па тесто вадити малом кашичицом или шприцом формирати мало гомилице у размаку.

Foto: Bakina kuhinja

 

Пећи на 200 степени око 35-40 минута. Кад се прохладе расећи на пола, шупље су, па прво на дно ставити пудинг а онда шприцем шлаг. Посути прах шећером и оставити да се прохладе добро.

Уживајте!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (0)

НЕМОЈТЕ ВИШЕ ДОЛАЗИТИ: Гвардиола бесан на навијаче (ВИДЕО)