РЕЦЕПТ ЗА ЈЕДАН ОД НАЈЛЕПШИХ СТАРИНСКИХ КОЛАЧА: Уживаћете у укусу (ФОТО/ВИДЕО)
ВОЋНИ колач коме ћете се враћати

Foto: Bakina kuhinja
Воћни колач - Састојци:
4 јаја
100 гр маслаца (МОЖЕ МАСТ)
корица лимуна
1/2 прашка за пециво
100 мл јогурта
180 гр брашна
сок лимуна
Намаз:
200 гр џема од кајсија
100 гр сецканих ораха и лешника
Воћни колач - Припрема:
Умутити жуманца са 4 кашике шећера, па додати растопљен маслац, корицу лимуна, брашно просејано са прашком за пециво, јогурт и све добро изједначити.
Сипати у мало већи плех (мој 35x25), али може и већи. Пећи на 200 степени око 15 мин.

Foto: Bakina kuhinja
Извадити и премазати са џемом и посути са 50 гр сецканих ораха и лешника. Беланца умутити са шећером, додати 2 кашике лимуновог сока. Мутити 5-6 мин. Истрести на колач преко џема и посути остатком ораха и лешника. Вратити у рерну и пећи још 30 мин на 150 степени. Сећи охлађен.
Леп као торта један од најлепших старинских колача.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДАНАС ПРАВИМО МУСАКУ СА ТИКВИЦАМА: Пролећни ручак који волимо (ВИДЕО)
28. 05. 2023. у 12:00

НЕНАЈАВЉЕНЕ ГОСТЕ послужите пијаним колачем: Савршен прилог уз кафу или чај
15. 05. 2023. у 11:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)