ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Старинске кифлице са џемом, миришљаве и меке као душа
Најбољи рецепт за домаће кифлице, а толико су укусне да ћете правити дуплу меру.
Састојци:
- 100 мл воде
- 300 мл млека
- 20 г квасца
- 1 кашичица шећера
- 2 јајета + жуманце
- мало соли
- 30 мл уља маслиновог
- корица лимуна
- 800 г брашна
- џем по жељи
Припрема:
У млаку воду измрвити квасац, додати шећер, кад запени сипати у ванглу, додати јаја, млако млеко, уље, корицу лимуна, брашно, со и замесити лепо глатко тесто.
Покрити да одмара 30 минута. Истрести на сто, исећи у комадиће од 100 г за веће и 50 г за мање кифле.
Сваки комад обрадити руком и покрити фолијом и крпом да одмори 10 минута. Оклагијом развити у дужину и ширину па ставити на дно пуну кашичицу џема увити у кифлу.
Ређати у подмазан плех. Покрити да нарасте око 15 минута, па премазати жуманцетом. Пећи на 210 степени С око 30 минута. Покрити крпом.
(Тrpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)