ФИЛИЈА СА КАЈМАКОМ: Старински рецепт за доручак који ће вас дуго држати ситим
ФИЛИЈА се може испећи и у рерни шпорета, само је важно поставити тепсију високо, одмах испод грејача.
Састојци:
- 500 г брашна,
- 700 мл воде,
- 3 јајета,
- кашичица соли,
- 300 г кајмака
Припрема:
Од брашна, јаја, соли и воде замесити тесто гушће него за палачинке. Рерну загрејати на максималну температуру, а решетку подићи на највишу позицију, одмах испод горњих грејача. Тепсију науљити, загрејати, па кутлачом сипати тесто и равномерно распоредити (као палачинке), па пећи да порумени.
Извадити из рерне, премазати кајмаком, па одмах прелити новим слојем теста.
Вратити у рерну да се испече, па поступак понављати, све док има материјала. Приликом печења треба искључити доње грејаче у рерни. Што више танких слојева теста има, филија ће бити лепша и укуснија. Последњу кору није потребно премазивати.
Печену филију исећи на коцке и служити вруће, а укусна је и кад је хладна. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИТА СА ЈАБУКАМА И ЧОКОЛАДОМ: Пита којој нећете моћи да одолите
23. 05. 2024. у 08:00
ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа
07. 02. 2024. у 11:00
РУСИ ИЗВЕЛИ ВЕЛИКИ НАПАД НА КИЈЕВ: Испаљено 90 пројектила, више од пет сати трајала ваздушна опасност
ЗБОГ руских ваздушних удара, источни део Украјине био је у ваздушној опасности више од пет сати, саопштила је украјинска војска, а Москва је покренула неколико таласа напада на Кијев и друге градове.
06. 10. 2024. у 11:09
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЛОНА МАСКА ЗА АМЕРИКУ: Ако Трамп не победи...
БИВШИ амерички председник и републикански председнички кандидат Доналд Трамп одржао је митинг у граду Батлеру у америчкој савезној држави Пенсилванији, на месту где је 13. јула преживео атентат.
06. 10. 2024. у 08:14
"О ТРИ СТВАРИ НЕ ЖУРИ ГОВОРИТИ" Иза мудрости владике Николаја крије се велика лекција
ВЛАДИКА Николај Велимиропвић истицао је да о три ствари о не треба журити говорити.
06. 10. 2024. у 12:47
Коментари (0)