ПИЈАНА ПИТА ОД КАЈСИЈА: Ништа лепше од домаћег слатког колача
Неодољива сочна пита коју морате пробати.
Састојци:
- брашно 200 г
- шећер 5 кашика
- со мало
- јаје 1
- маслац 100 г
За фил:
- зреле кајсије 600 г
- сок од лимуна 1 кашика
- сецкани бадем 75 г
- шећер у праху 2 кашике
- џем од кајсија 150 г
- кајсијевача 4 кашике
Припрема:
Сипајте у дубљи суд брашно, шећер и со. У средину разбијте јаје, додајте маслац насецкан на листиће и умесите уједначено тесто. Увијте га у фолију и оставите у фрижидеру на око пола сата да се тесто стегне. Премесите га и стањите у плеху обложеном пек-папиром пречника око 25 цм. Вишак теста сачувајте. Тесто поспите сецканим бадемима. Кајсије убаците на око минут у врелу воду, затим их ољуштите, одстраните им коштице и исеците на шире кришке. Густо их поређајте по тесту и поспите шећером у праху. Од вишка теста направите трачице и сложите преко кајсија. Пеците око пола сата на 200 степени. Загрејте џем од кајсија, испасирајте га кроз цедиљку и умешајте кајсијевачу. Извадите печени тарт из рерне, премажите га растопљеним пекмезом и оставите у фрижидеру да се прелив потпуно стегне.
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СОЧНА И УКУСНА ЛЕТЊА ПИТА: Ако сте љубитељ поврћа, онда је ово прави рецепт за вас
05. 07. 2024. у 07:00
ПИТА СА ЈАБУКАМА И ЧОКОЛАДОМ: Пита којој нећете моћи да одолите
23. 05. 2024. у 08:00
ЦУРЕ ДЕТАЉИ ТРАМПОВОГ МИРОВНОГ ПЛАНА: Украјина задржава суверенитет, формира се демилитаризована зона?
КАНДИДАТ републиканаца за потпредседника Џеј Ди Венс рекао је у интервјуу Шону Рајану 12. септембра да би мировни план Доналда Трампа за окончање рата у Украјини, могао да укључује, поред осталих аранжмана, успостављање специјалне демилитаризоване зоне између Украјине и Русије, преноси Кијев пост.
12. 09. 2024. у 21:39
"БИЋЕМО ПРИНУЂЕНИ" Путин: НАТО одлучује да ли ће директно ући у сукоб у Украјини!
ЗЕМЉЕ НАТО-а сада не разговарају само о могућој употреби западног оружја дугог домета, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб, рекао је руски председник Владимир Путин у разговору са новинарима, преноси РИА Новости.
12. 09. 2024. у 18:55
ПИТАЛА САМ ДОКТОРА ИМА ЛИ ШАНСЕ ДА ПРЕЖИВИМ: Ведрана о борби са раком: "Не знам, али имаш велике шансе да полудиш"
СПИСАТЕЉИЦА Ведрана Рудан описала је како изгледа живот особе оболеле од рака, у свом тексту објављеном на сајту Рудан.инфо
15. 09. 2024. у 21:39
Коментари (0)