НАЈБОЉИ СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ: Салчићи наших бака немају конкуренцију

Новости онлине

06. 08. 2024. у 14:03

Уз овај традиционални рецепт за салчиће, вратићете се у безбрижно детињство и период када су их наше баке правиле. Ови колачи, једноставни али богати укусом, одувек су прављени с љубављу и пажњом, а њихов мирис нас подсећа на топлину породичних окупљања и срећне тренутке из детињства.

НАЈБОЉИ СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ: Салчићи наших бака немају конкуренцију

Foto: Profimedia

Састојци:

  • 500 г брашна
  • 300 г сала
  • 1/2 кашике свињске масти
  • 1 жуманце
  • 1 јаје
  • 100 мл белог вина
  • 100 мл воде
  • Џем, шећер у праху

Припрема:

Помешајте у чинији брашно са машћу пола кашике сала. Додајте вино, воду, жуманце и цело јаје, па умесите глатко тесто. Оклагијом га растањите на побрашњеној подлози и премажите трећином сала. Преклопите леву па десну страну, горњу па доњу и оставите да одстоји пола сата.

Поновите поступак са мазањем сала, преклапањем и стајањем још 2 пута. Растањите тесто на дебљину око пола центиметра и исеците троуглове величине по жељи. На најдужу страну ставите кашичицу џема и уролајте као кифлицу или пресавијте напола да добијете облик троугла.

Ређајте у подмазан плех и пеците у загрејаној рерни на 200 степени док не порумене. Када се салчићи охладе, поспите их прах шећером.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

ПРОСИНЕЧКИ НЕМА ПОЈМА: Бивши репрезентативац Босне и Херцеговине оплео по Робију