РЕЦЕПТ ЗА ИТАЛИЈАНСКЕ КРОФНЕ: Овај рецепт ће вам сви тражити

Новости онлине

04. 09. 2024. у 16:25

Италијанске крофне познатије као зеполе су карактеристичне за Рим, а праве се од куваног теста. Од куваног теста се праве чувене посластице као што су принцес крофне и еклери, па не чуди што су ове крофне ваздушасте и савршено укусне. Оне су за разлику од оригиналних мање и могу да се поједу у једном залогају.

РЕЦЕПТ ЗА ИТАЛИЈАНСКЕ КРОФНЕ: Овај рецепт ће вам сви тражити

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 1/2 шоље воде
  • 1/2 шоље млека
  • 8 кашика несланог путера
  • 1 кашичица шећера
  • 1/4 кашичице соли
  • 1 шоља брашна
  • 4 јајета 
  • 1/4 шоље шећера у праху

Припрема:

У шерпу сипајте воду и млеко, па додајте путер, со и шећер. Кувајте док се путер не отопи и док течност не крене да ври. Затим склоните са шпорета и додајте брашно, па варјчом мешајте док се сви састојци добро не сједине. Вратите на шпорет и кувајте још 2 минута, уз непрестано мешање. Пребаците тесто у посуду, па га мутите неких минута. Затим постепено додајте јаја и све време мутите. Сипајте добијену смесу у шприц за колаче или у кесу за замрзивач којој сте исекли врх. Истисните мало теста, па маказама пресеците да "упадне" у шерпу у којој сте загрејали уље. Пржите док не добију златну боју, па вадите на убрус. Поспите шећером у праху.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ! Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.

12. 01. 2025. у 10:49

Коментари (0)

БАЈА МАЛИ КНИНЏА НАПРАВИО СПЕКТАКЛ У АРЕНИ: Чак 20.000 Делија певало углас чувену песму (ВИДЕО)