КРЕМАСТИ ПОСНИ СУТЛИЈАШ: Идеално решење када желите брз и лаган десерт, било за свакодневни оброк или посну трпезу

Јована Васић

15. 03. 2025. у 15:00

Најбржи домаћи десерт у данима поста. Прави се брзо и лако, укус и мирис су му божанствени, а нема шансе да не успе.

КРЕМАСТИ ПОСНИ СУТЛИЈАШ:  Идеално решење када желите брз и лаган десерт, било за свакодневни оброк или посну трпезу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 175 г пиринча 
  • 600 мл биљног млека 
  • 200 мл кокосовог млека (пола конзерве)
  • 3 кашике меда
  • 1 кашичица ванилин екстракта
  • 1 кашичица екстракта поморанџе (или рендана кора поморанџе)
  • 1 кашичица цимета (или по укусу)

Припрема:

У шерпи помешајте пиринач, биљно млеко и кокосово млеко. Додајте мед, ванилу, екстракт поморанџе и цимет. Ставите шерпу на средњу ватру и уз повремено мешање сачекајте да проври.

Када прокључа, смањите температуру и кувајте на тихој ватри око 30 минута уз често мешање, док пиринач не омекша и смеса постане кремаста. По потреби додајте још мало биљног млека ако желите ређу текстуру. Послужите топло или хладно, посуто додатним циметом, сувим воћем или џемом по избору.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ! Руси добили сјајну вест из Београда