КРЕМАСТИ ПОСНИ СУТЛИЈАШ: Идеално решење када желите брз и лаган десерт, било за свакодневни оброк или посну трпезу

Јована Васић

15. 03. 2025. у 15:00

Најбржи домаћи десерт у данима поста. Прави се брзо и лако, укус и мирис су му божанствени, а нема шансе да не успе.

КРЕМАСТИ ПОСНИ СУТЛИЈАШ:  Идеално решење када желите брз и лаган десерт, било за свакодневни оброк или посну трпезу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 175 г пиринча 
  • 600 мл биљног млека 
  • 200 мл кокосовог млека (пола конзерве)
  • 3 кашике меда
  • 1 кашичица ванилин екстракта
  • 1 кашичица екстракта поморанџе (или рендана кора поморанџе)
  • 1 кашичица цимета (или по укусу)

Припрема:

У шерпи помешајте пиринач, биљно млеко и кокосово млеко. Додајте мед, ванилу, екстракт поморанџе и цимет. Ставите шерпу на средњу ватру и уз повремено мешање сачекајте да проври.

Када прокључа, смањите температуру и кувајте на тихој ватри око 30 минута уз често мешање, док пиринач не омекша и смеса постане кремаста. По потреби додајте још мало биљног млека ако желите ређу текстуру. Послужите топло или хладно, посуто додатним циметом, сувим воћем или џемом по избору.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.

14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно

ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.

13. 03. 2025. у 15:32

Коментари (0)

БОРИЛА САМ СЕ СА ПРИТИСКОМ: Рускиња открила шта је размишљала током меча, а онда поменула и Роџера Федерера