СЛАНА РЕЦКАВА ШТРУДЛА: Доручак, ужина и вечера - све у једном! Ваздушасто тесто пуњено сиром и сланином
Направите ову ваздушасту слану штрудлу са сиром и сланином и не брините за доручак, ужину или вечеру
Потребно је:
За тесто:
- 1 шоља (од 200 мл) млаког млека
- 1 шоља (од 200 мл) млаке воде
- 1 кашика шећера
- 1 кашика соли
- пола шоље (од 200 мл) уља
- паковање сувог квасца
- брашно
За фил:
- 200 грама сира
- 1 јаје
- со
- 100 мл киселог млека
- сланина
За премазивање:
- Жуманце
- Сусам
Припрема:
У дубљу пластичну чинију ставите загрејано млеко, воду и уље. Додајте со, шећер и квасац. Додајте и мало брашна и оставите да се квасац активира пет минута. Затим постепено сипајте брашно у чинију и месите све док не умесите средње чврсто тесто. Оставите тесто да нарасте око један сат.
Након тога га поделите на два дела. Сваки део развијте што тање, половину изрецкајте ножем, а половину намажите филом од сира и јаја, а онда додајте и сланину - по жељи. Умотајте ставите у тепсију и пеците око 20 минута на 200 степени Целзијуса, а потом још 5 минута на 180 степени Целзијуса.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МАНАСТИРСКА, ПОСНА ПИТА НА ВОДИ: Нема сочније и укусније, а готова је за 20 минута
16. 08. 2023. у 14:55
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)