НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ТЕСТО ЗА ПИЦУ: Лако се прави, а још брже једе
УМЕСТО да купујете тесто за пицу у продавници, можете да направите домаће код куће и укус ће бити фантастичан.
Ево једноставног рецепта за тесто за пицу:
Састојци:
За тесто:
2 ½ шоље (око 300 грама) брашна
1 кашика сувог квасца
1 кашика шећера
1 кашика соли
1 супена кашика маслиновог уља
1 шоља топле воде (око 240 мл)
Упутство:
У малој чинији помешајте топлу воду, суви квасац и шећер. Оставите да одстоји 5-10 минута док се не створи пена на површини. То значи да је квасац активан и спреман за употребу.
Припрема теста
У већој чинији помешајте брашно и со. Додајте активирани квасац и маслиново уље. Почните мешати састојке кашиком док се не формира грудваста маса.
Пребаците тесто на чисту, благо побрашњену радну површину. Месите тесто 8-10 минута док не постане глатко и еластично. Додајте више брашна по потреби ако је тесто превише лепљиво.
Вратите тесто у чинију, премажите га мало маслиновим уљем и покријте крпом или фолијом. Оставите га да одстоји на топлом месту око 1 сат или док се не удвостручи у величини.
Обликовање пице
Премажите плех за пицу или тигањ за пицу маслиновим уљем и поспите га брашном. Пребаците тесто на плех и користите руке да га развучете у облику пице по жељи.
Покријте плех са тестом крпом и оставите да одстоји још 15-20 минута.
Печење
У међувремену, загрејте рерну на 220°C . Након другог дизања, додајте омиљени сос, сир и надев по избору на тесто.
Пеците пицу у унапред загрејаној рерни 12-15 минута, или док корица не постане златно смеђа, а сир се растопи и добије лепу златносмеђу боју.
Извадите пицу из рерне и оставите да се мало охлади пре сечења.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО:
ПО ОВОМЕ СТЕ ПОЗНАТИ У ЦЕЛОМ СВЕТУ: Бајага на "Роштиљади" признао да српски рок још увек живи
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИЦА МИНИ-ПЕЦИВО ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Вечера, рођендан, мезе, доручак
16. 08. 2023. у 12:00
ЗНАЧЕЊЕ ИМЕНА СРПСКИХ ПРИНЦЕЗА: Преплитање симболике и историје
23. 08. 2023. у 20:06 >> 20:07
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)