КАКО ГРЦИ СПРЕМАЈУ ПИТУ ОД ГОТОВИХ КОРА: Ово је убедљиво најједноставнији и најукуснији начин
Најједноставнију израду пите од готових кора имају Грци. Ово је чисто савршенство. Ако сте већ савладали прављење грчке проје или колача, време је да научите да спремите и питу по рецепту из Грчке:

Foto: Jutjub/Printskrin/Frida's Passion gr
Потребно је:
- Паковање кора за питу
- 2 јајета
- 200 мл јогурта
- 200 мл млека
- 80 мл маслиновог уља
- мало шећера
- мало соли
- 1 кашика брашна
- кафена кашичица прашка за пециво
- 100 мл воде
За фил:
- Шунка
- Качкаваљ
Израда:
Коре исеците на траке па их оставите са стране. Умутите јаја, јогурт, млеко, уље, воду, шећер, со, брашно и прашак за пециво. Све то измешајте. У ватросталну чинију ставите пола од исецканих кора за питу. Прелијте их обилно са смесом коју сте умутили. Преко ставите качкаваљ, па шунку, па ред кора и остатак фила. На врх ставите качкаваљ и пеците на 180 степени Целзијуса док пита не порумени.
Препоручујемо

МАНАСТИРСКА, ПОСНА ПИТА НА ВОДИ: Нема сочније и укусније, а готова је за 20 минута
16. 08. 2023. у 14:55

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ГИБАНИЦУ: Хрскава и пуна фила, све домаћице ће вам позавидети
14. 08. 2023. у 16:00

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви
ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.
30. 05. 2025. у 14:42

"ОЛ СТАР" СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА, Никола Јокић ће добити прилику да заблиста као никада! (ВИДЕО)
НБА лига је донела одлуку да из корена промени формат "ол-стар" меча, потврдио је комесар лиге Адам Силвер.
04. 06. 2025. у 21:50

УЧЕНИЦИ БИЛИ ЗАБЕЗЕКНУТИ: Шта је наставница обукла - одмах је сликали, фотке су обишле свет
НАСТАВНИЦА Вероника Дукју потрудила се да визуелизује своју лекцију из анатомије. Њен потез одушевио је хиљаде корисника друштвених мрежа, на којима су се прошириле фотографије са њеног часа.
04. 06. 2025. у 10:42
Коментари (0)