ЛАГАНА ПИТА СПРЕМА СЕ БРЗО: Пита од спанаћа, фета сира, грашка и кукуруза
ПРИПРЕМА се за само 15 минута и одличан је избор за ручкове и ужине без меса.

Фото Shutterstock
Састојци:
* 130 гр смрзнутог спанаћа, одмрзнутог
* 150 гр смрзнутог грашка, одмрзнутог
* 50 гр смрзнутог кукуруза, одмрзнутог
* 3 средња јајета, умућена
* 200 гр фете, грубо измрвљене
* мала веза нане, грубо исецкане
* рендана кора и сок од 1 лимуна
* 7 листова лиснатог теста
* маслиново уље за четкање
* 2 кашике сусама
Рецепт за лагану питу од спанаћа, фета сира, грашка и кукуруза:
Корак 1:
Загрејте рерну
За лагану питу од спанаћа и фета сира загрејте рерну на 180ºЦ. Спанаћ исцедите да бисте уклонили што више влаге, а затим ставите у велику чинију са грашком, кукурузом, јајима, фетом и наном. Зачините црним бибером и са мало соли, додајте лимунову корицу и сок, па добро промешајте.
Корак 2:
Слажите лиснато тесто
Положите лист теста на дно тепсије, премажите маслиновим уљем, а затим додајте преостале листове лиснатог теста, премазујте уљем и раширите их тако да тепсија буде равномерно покривена.
Корак 3:
Пуните тесто филом
Кашиком сипајте спанаћ, фету, грашак и кукуруз у тепсију, а затим преклопите лиснато тесто преко фила, и наборајте површину теста. Премажите маслиновим уљем и поспите сусамом.
Корак 4:
Кувајте па пеците
Кувајте на рингли, на средње јакој ватри, 5 минута да се основа пите загреје, па пеците у рерни 20-25 минута док не порумени и не постане чврста на додир. Ако врх пребрзо порумени, покријте га фолијом. Извадите питу и оставите да се охлади. Уживајте у лаганој пити са спанаћем, фетом, грашком и кукурузом!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СВЕТОГОРСКИ КОЛАЧ: Спој чоколаде и поморанџе - богат укус који осваја
08. 03. 2024. у 11:00

"ПУЊЕНИ ОПАНЦИ": Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак
07. 03. 2024. у 10:00

МЕСО ЋЕ БИТИ СОЧНО, МЕКАНО И ПРЕУКУСНО: Најбоља маринада на свету
11. 03. 2024. у 17:00

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону
ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.
23. 04. 2025. у 16:24

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТУГА НА РТС-у: Водитељка Дневника сломљена, опростила се од колегинице: "Мирно спавај, нећу те заборавити" (ФОТО)
"МИРНО спавај, а ја те никада нећу заборавити..."
23. 04. 2025. у 13:02
Коментари (0)