У ПРИПРЕМИ ОМИЉЕНОГ ДОРУЧКА СРБИ ПРАВЕ ВЕЛИКУ ГРЕШКУ: Рецепт познатог кувара из Америке за најукуснију кајгану икада
КАЈГАНА по рецепту најпознатијег кувара из Америке има неописив укус! Чувени кувар Ентони Бурден пре неколико година је открио рецепт за најукуснију кајгану, иначе омиљени доручак многима у Србији. Слови за великог стручњака, а прича се да је пробао сву храну на свету барем једном.
Наиме, истакао је да сви који компликују процес прављења и додају беспотребне намирнице попут млека и павлаке - греше. Сматра да уколико пратите његово упутство - направићете је на најбољи начин, а укус ће вас очарати.
Подвукао је да у кајгану никако не би требало да додајете следеће намирнице:
- вода
- млеко
- павлака.
Са друге стране, треба водити рачуна да тигањ буде врућ, али не превише. Јаја се промешају претходно у посуди и зачине се само сољу и бибером. Мутите јаја док се беланце и жуманце стопе, али пазите да не претерате и не претворите смесу у пену.
На тигањ додајте обилну количину путера и грејте док се не запени.
Излијте јаја па их пустите да се стисну и неко време пеку док не добију какав-такав облик.
Затим их промешајте виљушком, и то у облику бројке осам по тигању. Склоните тигањ са рингле кад кајгана постане прозрачна и чврста.
"Мислим да ни павлака ни млеко не оплемењују укус јајета. Ствар је управо у њему. Кад правите кајгану, не правите quiche", рекао је Бурден.
Наравно, треба пазити да се јаја не препеку, јер тако постану превише тврда, а Бурден још додаје да на крају не треба превише виљушком мешати јаја, јер ћемо иначе добити ситне комадиће уместо кајгане.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХРСКАВА И КИСЕЛКАСТА, А БРЗО СЕ ПРАВИ! Кромпир пица са киселим краставцима
10. 02. 2024. у 07:00
ОДЛИЧНО И СИТО ЈЕЛО БЕЗ МЕСА: Рижото са спанаћем, феноменалног укуса
08. 02. 2024. у 08:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (1)