ФЕНОМЕНАЛНИ ДЕСЕРТ БОГАТОГ УКУСА КОЈИ ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ, А ВАНИЛА ДАЈЕ ПОСЕБАН ШМЕК: Аустријска штрудла са јабукама
СПЕЦИФИЧНА је по томе што се јабуке секу на коцкице, док сок од ваниле даје драж целом десерту.
Састојци:
За тесто:
* 300 г брашна
* 1 јаје + жуманце
* 2 кашике уља
* 125 мл млаке воде
* со
За фил:
* 2 кг јабука
* 50 г путера за презле
* 150 г презли
* 150 г путера
* 150 г шећера
* 200 г сувог грожђа
* 200 г сецканих ораха
* две кашичице цимета
* шећер у праху за посипање
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте брашно, жуманце, уље, јаје, воду и со, па сједините виљушком и замесите тесто.
Неколико минута лупајте тесто о сто, па га поделите на два дела. Сваки део премажите уљем па покријте крпом и оставите око сат и по времена.
За то време пропржите презле на путеру. Оперите, очистите јабуке од семенки па их са кором сеците на коцкице. Прелијте их соком и ренданом лимуновом корицом. Додајте суво грожђе, орахе, шећер, цимет. Сједините све у фил.
На радној површини развуците тесто оклагијом у танку кору, па ручно развлачите крајеве, да кора буде што тања. Премажите кору отопљеним путером, па поспите презлама. Нанесите фил од јабука на трећину коре. Уролајте танку и широку штрудлу.
У плех обложен папиром за печење пребаците штрудле па их премажите отопљеним путером и умућеним жуманцем. Пеците штрудле са јабукама пола сата, у рерни загрејаној на 180 степени.
Печену штрудлу поспите шећером у праху, сеците и служите.
Пријатно!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
"ПУЊЕНИ ОПАНЦИ": Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак
07. 03. 2024. у 10:00
МЕСО ЋЕ БИТИ СОЧНО, МЕКАНО И ПРЕУКУСНО: Најбоља маринада на свету
11. 03. 2024. у 17:00
СОЧНИЈА И МЕКША: Тајна савршене баклаве крије се у овом премазу
12. 03. 2024. у 12:40
ШЛАГ ТОРТА: Брза и укусна торта без печења, готова за 20 минута
06. 03. 2024. у 15:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)