РЕЦЕПТ ЗА НЕОДОЉИВЕ БЕЛГИЈСКЕ ВАФЛЕ: Можете их спремити за доручак и тако ће замирисати цела кућа
ДОБРО нам је познат бакин колач или галете. Мекана посластица која очарава једноставношћу, а и у Белгији се може пронаћи сличан слаткиш.

Foto: pixabay
Рецепт за белгијске вафле је укусан и, верујте, када га будете спремили, биће то ваша омиљена посластица.
Састојци за белгијске вафле:
500 г брашна Foto: pixabay
2 јајета
1 кашика прашка за пециво
2 кашике браон шећера
100 мл уља
2 шоље млека
1 кашичица екстракта ваниле
пола кашичице соли
Припрема белгијских вафли:
У већој чинији помешајте брашно, прашак за пециво, шећер и со. У другој чинији умутите само беланца док се не формира чврст снег, а трећој чинији умутите жуманца са уљем, млеком и екстрактом ваниле.
У чинију са брашном и осталим сувим састојцима убаците умућена жуманца и добро промешајте. Тек када се све сједини, убаците и умућена беланца и онда шпатулом промешајте да не би беланца "пала".
Апарат за вафле (односно за галете), добро загрејте и попрскајте уљем и сипајте по кутлачу на средину и поклопите. Пеците вафле неколико минута и извадите на тацну.
Преко њих можете посути неки сируп попут јаворовог, умућени шлаг, отопљену чоколаду или шећер у праху.
Пријатно!
(Она.рс)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНА ПИТА ОД ШАМПИЊОНА: Прави се лако, идеална за било које доба дана
02. 04. 2024. у 07:00

НЕ БАЦАЈТЕ ОСТАТКЕ ХЛЕБА: Направите невероватну попару са парадајз сосом
31. 03. 2024. у 06:45

ВРБОВАЧКА ПЕРА: Најстарија југословенска пита, од сира и кукурузног брашна
30. 03. 2024. у 07:00 >> 13:10

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)