РУМ ПАЛАЧИНКЕ СА ФИЛОМ ОД ЧОКОЛАДЕ И СЛАТКЕ ПАВЛАКЕ: Кад почнеш да једеш, не можеш да станеш
Ове фантастичне палачинке могу заменити било који колач.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За палачинке:
- 400 мл млека
- 200 г глатког брашна
- 2 јаја
- 2 кашике уља
- 1 кашика рума
- 1 кашичица шећера
- Прстохват соли
За фил:
- 150 г чоколаде за кување
- 150 мл слатке павлаке
- 3 кашике путера
Припрема:
Палачинке: Умутите јаја миксером, додајте млеко и уље и сједините. Додајте брашно, со и шећер. Умутите да добијете смесу без грудвица и оставите да стоји 20 минута. У врео подмазан тигањ сипајте кутлачу смесе и распоредите да покрије дно. Пеците док ивице палачинке не порумене, око пола минута. Окрените и пеците другу страну око 15 секунди.
Фил: Слатку павлаку загрејте на тихој ватри до кључања, али да не проври. Не мешајте. Склоните са шпорета и додајте изломљену чоколаду. Мешајте док се не истопи. Тада додајте путер и сједините. Охлађеним филом намажите палачинке. Уролајте и послужите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПУСЛИЦА РОЛАТ: Преукусан ролат који се брзо спрема и још брже поједе
24. 07. 2024. у 08:00

САВРШЕНЕ КРЕМ КОЦКЕ: Спој кремастог фила и лешника даје неодољив укус овом колачу
21. 07. 2024. у 13:00

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)