СЛАТКО ОД КАЈСИЈА: Укус летње посластице који враћа у детињство

Новости онлине

27. 07. 2024. у 09:00

Да би кајсије задржале лепу, светлу боју, немојте кувати више од килограм воћа одједном.

СЛАТКО ОД КАЈСИЈА: Укус летње посластице који враћа у детињство

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг кајсија очишћених од коштица
  • 1 кг шећера
  • кашичица соде бикарбоне
  • кесица лимунтуса

Припрема:

Кајсије очистите од коштица, па их спустите у шерпу са водом којој сте додали соду бикарбону. Све лагано промешајте и оставите да кајсије одстоје пола сата.

У другу шерпу сипајте шећер, па налијте водом да огрезне и кувајте на средње јакој ватри. Док се вода и шећер шпинују, склањајте пену са површине.

Кад је шећер ушпинован, додајте му оцеђене кајсије, мало смањите јачину рингле и оставите слатко да се кува још двадесетак минута до пола сата. С времена на време протресите шерпу.

Немојте кувати кајсије на јакој ватри, јер постоји ризик да слатко загори и воће поприми тамну боју, али ни на превише слабој темепратури, јер ће му бити потребно много времена да се скува.

Такође, док се кајсије кувају у ушпинованом шећеру, појавиће се бела пена на врху. Обавезно је скидајте, да се воће не би ушећерило. Густина готовог слатка од кајсија требало би да буде попут меда.

Пред крај кувања у шерпу са кајсијама и ушпинованим шећером додајте кесицу лимунтуса, оставите слатко да се прохлади, па га сипајте у тегле, херметички их затворите и држите на сувом и тамном месту.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

Стигла вам је једна 110 година стара порука са фронта