ЧУВЕНИ БЕЛГИЈСКИ ВАФЛИ СА РУМОМ: Неодољив празнични колач који доноси срећу у Новој години
Белгијски вафли са румом су идеалан новогодишњи десерт са којим ћете да призовете срећу и слатке тренутке.

Foto: SuperRecepti RS
Састојци:
- 250 г путера
- 2 средња јајета
- 475 г финог шећера
- ⅛ кашичице соли
- 2 кашике рума
- 500 г брашна
Припрема:
Како бисте направили ове вафле, растопите путер у малом лонцу на лаганој ватри и оставите да се охлади. У већој чинији умутите јаја са шећером, сољу и румом, па додајте отопљени путер и добро сједините. Просејте брашно и замесите глатко тесто. Пребаците тесто у херметички затворену посуду и оставите да одстоји преко ноћи на хладном месту (не у фрижидеру).
Следећег дана измерите по 20 г теста и обликујте их у лоптице величине 2 цм, у зависности од облика који желите да постигнете. Загрејте апарат за вафле и пеците сваки вафл (куглицу) 2-3 минута, или док не добију тамнозлатну боју. Нема потребе да подмазујете апарат, јер се тесто не лепи. Када се охладе, чувајте вафле у херметички затвореној посуди до три недеље.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)