Помешајте ових ШЕСТ зачина и спремите укусно јело (ФОТО)
ИНДИЈСКА храна је популарна широм света, а лекари кажу да је одлична за стомак. Не прави се тешко, па набавите зачине и почните!
Кари, куркума, кумин, коријандар, ђумбир, бибер и остали зачини се вековима се у Индији користе за припрему јела и добро је познато њихово благотворно дејство на пробаву.
Пилећи кари је једно од најпозантијих индијских јела који се могу пробати нарочито у Великој Британији. Изузетно се једноставно припрема, а намирнице за ово јело нису превише скупе.
Кари пилетина - састојци:
филе белог меса по особи
црни лук
чен белог лука
црвена паприка
парадајз или пелат
шоља пиринча по соби
шоља јогурта
кашикица зачина: кари, куркума, бели бибер, кумин, алева паприка и цимета
Кари пилетина - припрема:
Зачини се добро помешају у једној посуди, па се залију јогуртом и све добро помеша. Бело месо се исецка на коцкице и убаци у зачине са јогуртом, промеша, поклопи и остави у фрижидеру најмање два сата.
Месо у зачинима треба да одстоји најмање два сата.
Загреје се тигањ са уљем и виљушком убаци пилетина, док се сос од јогурта и зачина чува са стране. Када се бело месо испржи склони се на тањир. У тигањ се убаци исецкан црни лук са исецканом паприком. Док се пржи дода се бели лук. Када се пропржи лук убаци се остатак јогурта са зачинима. Кари мора да "пусти кључ", а онда се дода парадајз или кашика пелата. Када све проври врати се пилетина у тигањ и после пет минута крчкања је све готово.
Пиринач се за то време посебно скува, али не сме да се прекува.
Кари пилетина може да се помеша са пиринчем, али је боље прво сипати пиринач па кари, јер се на тај начин ублажава зачињен укус јела на које многи нису навикли.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХРСКАВЕ ТУРСКЕ ТУЛУМБЕ: Тајна је у триковима током припреме (ВИДЕО)
29. 01. 2023. у 18:56
ПИТА ОД СПАНАЋА ЗА ПРЕДЈЕЛО: Једноставно и укусно јело од готових кора
29. 01. 2023. у 16:20
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
БИЉАНА О РАЗВОДУ: Боље болан крај, него бол без краја
БИЉАНА је недавно прокоментарисала епидемију развода на домаћој естради.
27. 12. 2024. у 22:26
Коментари (0)