ЈЕДНАКО ДОБРА КАО И МРСНА! Посна сарма са поврћем и пиринчем
ПРОБАЈТЕ најомиљеније домаће јело у посној варијанти и уверите се да је исто тако савршено.

Фото Shutterstock
Потребно:
* празилук, 4 струка
* црни лук, 3 главице
* шаргарепа, 2
* пиринач, 1,5 шоља
* со, 1 кашика
* туцана црвена паприка, 1 кашика
* бибер, 1 кашичица
* ловоров лист, 2
* кисели купус, 1-2 главице
* црвена млевена паприка, 1 кашика
* суви биљни зачин, 1 кашичица
Припрема:
- Листове купуса очистите од задебљалих делова.
- Поврће ситно насецкајте и продинстајте на тихој ватри док не омекша. Додајте пиринач и динстајте још око 10 минута, додајући помало воде.
- Додајте со, бибер, мешавину сувих зачина, туцану црвену паприку и на крају млевену паприку и све лепо промешајте.
- Дубљу посуду науљите и поређајте неколико листова купуса по дну. Мотајте сарму са кашиком фила и ређајте. После првог реда ставите ловоров лист и продужите са ређањем сарме.
- На крају прекријте са неколико листова купуса. Додајте воду да се сарма прекрије и кувајте неколико сати на тихој ватри.
- Пред крај запржите са кашиком брашна упрженим са три кашике уља и кашиком млевене паприке.
(Super recepti/Žena)
Препоручујемо

ПОРОДИЦЕ У ШОКУ НАКОН ШТО СУ ОТВОРИЛЕ КОВЧЕГЕ СА ТЕЛИМА: Нове бизарности након пада авиона у Индији
СИН жене која је погинула у паду авиона компаније Air India изјавио је за Би-Би-Си да су у ковчегу с телом његове мајке пронађени и „други остаци“.
23. 07. 2025. у 16:49

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

ВЕЛИКЕ ДЕВОЈКЕ: Федерерове ћерке више нису мале - лепе близнакиње, видите на кога личе (ФОТО)
ПОРЕД њих две, Роџер Федерер је отац двојице дечака - Леа и Ленија.
22. 07. 2025. у 17:19
Коментари (0)