НАТОПЉЕНО ФИНИМ САФТОМ И ПОСУТО ОСВЕЖАВАЈУЋИМ ЧЕРИ ПАРАДАЈЗОМ: Пилеће бело месо у кремастом сосу
ПИЛЕЋЕ бело месо у кремастом сосу можете додатно да зачините пестом који ће да му дода укус лета.
Састојци:
* 1 кашика маслиновог уља
* 4 комада пилец́их прса без костију и без коже
* 200 г чери парадајза
* 3 кашике песта
* 3 кашике киселе павлаке
* свеж босиљак, ако га имате
Рецепт за пилеће бело месо у кремастом сосу:
Корак 1:
Загрејте уље
За пилеће бело месо у кремастом сосу прво припремите све састојке. У тигању загрејте уље.
Корак 2:
Пржите пилетину
Додајте пилетину и пржите док не поприми мало боје. Окрените пилетину и пеците са друге стране. Наставите да печете 12-15 минута . Све зачините са мало соли и бибера.
Направите сос
Преполовите чери парадајз и баците га у шерпу, мешајуц́и их неколико минута док не почну да мекшају. Смањите ватру и умешајте песто и киселу павлаку, док не добијете сос. Поспите са неколико листиц́а босиљка, па послужите уз пиринач и салату. Уживајте у пилећем белом месу у кремастом сосу!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГУРМАНСКА РАПСОДИЈА КОЈУ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Мексичке кесадиље, прави рај за непца
07. 02. 2024. у 10:13
СТАВИТЕ ОДМАХ ДУПЛУ МЕРУ, ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Феноменални чупавци
07. 02. 2024. у 14:00
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети Трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)