МУСАКА ОД СЛАТКОГ КУПУСА: Јело са којим никада нећете погрешити

Новости онлине

13. 05. 2024. у 10:22

Осим што је свеобухватан оброк, пун поврћа, меса, јаја и павлаке, изузетно је укусан.

МУСАКА ОД СЛАТКОГ КУПУСА: Јело са којим никада нећете погрешити

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 1 већа главица купуса
  • 1 главица црног лука
  • 1 већа шаргарепа
  • 500 г млевеног меса
  • 1 шољица пиринча
  • суви зачин од поврћа по укусу
  • зачинска паприку по укусу
  • со и бибер по укусу
  • 2 јајета
  • чаша киселе павлаке
  • уље за пржење

Припрема: 

Исецкајте купус на ситне резанце, као за салату, продинстајте га на уљу док не омекша. Склоните са ватре и додајте рендану шаргарепу и шољу опраног пиринча. Смесу поврћа и пиринча посолите и побиберите по укусу.

У другој шерпи, на уљу продинстајте исецкани црни лук и потом додајте млевено месо. Кад месо добије лепу румену боју, пребацити га у шерпу са купусом и све измешајте.

Загрејте рерну на 220 степени. Размутите јаја и павлаку у посебној посудици, додајте суви биљни зачин и зачинску паприку по укусу, као и једну кашичицу уља.

У дубљу тепсију преместите целу смесу меса и купуса и прелијте размућеним јајима и павлаком. Протресите плех да се све уједначи и ставите у рерну мусаку да се пече док не добије лепу румену боју, односно док пиринач не омекша.

Послужите је са киселом павлаком.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЦУРЕ ДЕТАЉИ ТРАМПОВОГ МИРОВНОГ ПЛАНА: Украјина задржава суверенитет, формира се демилитаризована зона?

ЦУРЕ ДЕТАЉИ ТРАМПОВОГ МИРОВНОГ ПЛАНА: Украјина задржава суверенитет, формира се демилитаризована зона?

КАНДИДАТ републиканаца за потпредседника Џеј Ди Венс рекао је у интервјуу Шону Рајану 12. септембра да би мировни план Доналда Трампа за окончање рата у Украјини, могао да укључује, поред осталих аранжмана, успостављање специјалне демилитаризоване зоне између Украјине и Русије, преноси Кијев пост.

12. 09. 2024. у 21:39

БИЋЕМО ПРИНУЂЕНИ Путин: НАТО одлучује да ли ће директно ући у сукоб у Украјини!

"БИЋЕМО ПРИНУЂЕНИ" Путин: НАТО одлучује да ли ће директно ући у сукоб у Украјини!

ЗЕМЉЕ НАТО-а сада не разговарају само о могућој употреби западног оружја дугог домета, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб, рекао је руски председник Владимир Путин у разговору са новинарима, преноси РИА Новости.

12. 09. 2024. у 18:55

Коментари (0)

УПЛАШИО СЕ НОВАКА? Ево шта ради Циципас док се Ђоковић против Грка бори за Србију! (ВИДЕО)