РУЧАК КОЈИ СВИ ВОЛЕ: Најбољи рецепт за печено пиле, реш корица, а месо мекано и сочно

Новости онлине

11. 10. 2024. у 07:00

Уз овакво месо је довољна сезонска салата, а можете послужити и барени кромпир.

РУЧАК КОЈИ СВИ ВОЛЕ: Најбољи рецепт за печено пиле, реш корица, а месо мекано и сочно

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 1 пиле
  • 50 г маслаца
  • 2 кашичице рузмарина
  • 2 кашичице тимијана
  • 2 шаргарепе
  • 1 црни лук
  • 1 лимун
  • 3 кашике маслиновог уља
  • со, бибер

Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени. Пилету прстима одвојите кожицу од прса и ту ставите комадиће маслаца и четвртину биљних зачина. У пиле ставите шаргарепе пресечене напола и лук исечен на четвртине, а кришке лимуна ставите између батака. Истрљајте цело пиле помешаним зачинима, прелијте са мало маслиновог уља, посолите и побиберите. Пеците око један сат.                                                                                                                                                    

 (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВАРАЛА САМ ДУШКА!: Карлеуша признала - Нисам осећала ништа, чак ни олакшање

"ВАРАЛА САМ ДУШКА!": Карлеуша признала - "Нисам осећала ништа, чак ни олакшање"

ПЕВАЧИЦА Јелена Карлеуша недавно се развела се од фудбалера Душка Тошића, с којим има две ћерке Нику и Атину. Након 17 година потписали су папире за споразумни развод брака, а сада је ЈК све изненадила када је признала у ком моменту је преварила свог већ сада бившег супруга.

11. 10. 2024. у 12:40

Коментари (0)

ОРЛОВИ НАПУСТИЛИ БЕОГРАД: До меча са Швајцарцима остао још само један дан (ФОТО)