РУЧАК КОЈИ СВИ ВОЛЕ: Најбољи рецепт за печено пиле, реш корица, а месо мекано и сочно
Уз овакво месо је довољна сезонска салата, а можете послужити и барени кромпир.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 пиле
- 50 г маслаца
- 2 кашичице рузмарина
- 2 кашичице тимијана
- 2 шаргарепе
- 1 црни лук
- 1 лимун
- 3 кашике маслиновог уља
- со, бибер
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени. Пилету прстима одвојите кожицу од прса и ту ставите комадиће маслаца и четвртину биљних зачина. У пиле ставите шаргарепе пресечене напола и лук исечен на четвртине, а кришке лимуна ставите између батака. Истрљајте цело пиле помешаним зачинима, прелијте са мало маслиновог уља, посолите и побиберите. Пеците око један сат.
(trpeza)
Препоручујемо

ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Сладак купус из рерне, обожаваће га и они који га иначе избегавају
09. 10. 2024. у 12:00

КОБАСИЦЕ У СЛАТКО-СЛАНОМ СОСУ: Јефтин оброк од само пет састојака
09. 10. 2024. у 07:00

РОЛОВАНА ЋУРЕТИНА СА СЛАНИНОМ И СИРОМ: Ручак који никога неће оставити равнодушним
08. 10. 2024. у 12:39

ПОХОВАНЕ ПИЛЕЋЕ ШНИЦЛЕ: Овако су овај специјалитет правиле наше баке
07. 10. 2024. у 15:43

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: "Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић"
ХРВАТСКИ тениски ас Никола Пилић преминуо је у 87. години живота у Ријеци, а сахрањен је протеклог викенда у Опатији, граду у којем је провео последње дане живота.
02. 10. 2025. у 07:20
Коментари (0)