РЕЦЕПТ ЗА БОЛОЊЕЗЕ: Укус који сви добро познајемо
Болоњезе сос има врло специфичан укус, који се не заборавља. Ако дуго нисте припремали овај драгуљ италијанске кухиње, онда је право време да то учините и обрадујете укућане.
Састојци:
- 500 г млевеног меса (најбоље мешавина свињетине и говедине)
- 1 велика главица црног лука, ситно исецкана
- 2 шаргарепе, ситно исецкане
- 2 стабљике целера, ситно исецкане
- 4 чена белог лука, ситно исецкана
- 400 г парадајза у конзерви (сецкани) или свежег парадајза, ољуштеног и исецканог
- 2 кашице парадајз пиреа
- 150 мл црног вина (опционо, може се заменити са додатним парадајзом или мало воде)
- 2 кашичице оригана
- мало сушеног босиљка
- 1 ловоров лист
- Со и бибер по укусу
Припрема:
У великом тигању или шерпи, загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Додајте исецкани црни лук, шаргарепу и целер. Пржите док поврће не омекша и лук не постане стакласт. Додајте исецкани бели лук и пржите још минут док не почне да мирише.
Додајте млевено месо и пржите док не добије златно смеђу боју и не буде скувано, повремено мешајући. У мешавину додајте парадајз пире и сецкане комаде парадајза, а затим сипајте црно вино (ако користите). Добро промешајте.
Убаците оригано, босиљак, ловоров лист, со и бибер. Смањите ринглу и кувајте на лаганој ватри 45-60 минута, повремено мешајући. Ако умак постане превише густ, додајте мало воде. За кремастији укус, можете додати мало млека. Скувајте пасту и уживајте.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГУРМАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН РУЧАК: Кисели купус са сувим месом, сланином и шљивама
04. 11. 2024. у 15:00
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)