ПИЛЕЋИ КАРАБАТАЦИ У СОСУ ОД БЕЛОГ ВИНА И ПАВЛАКЕ: Прави специјалитет који ће вас одушевити
Пилећи карабатаци у сосу од белог вина и павлаке су попут ручка из најбољег ресторана, а једноставно се припремају.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 4 пилећа карабатака
- 1/2 лука исеченог на коцкице
- 1 љутика исецкана на коцкице
- 1 чен белог лука ситно насецканог
- 2 кашике естрагона сецканог
- 1 кашика свежих листова мајчине душице
- 1 кашика парадајз пасте
- 200 мл црвеног винског сирћета
- 400 мл белог вина
- 400 мл пилећег бујона
- 400 мл павлаке за кување
- со и бибер по укусу
Припрема:
Како бисте направили пилетину на овај начин, прво припремите поврће, тако што ћете га исецкати. У тигању испржите пилетину са обе стране на уљу док лепо не порумени, па извадите из тигања.
Додајте лук, љутику и бели лук у тигањ и пржите на средњој ватри док не порумени. Додајте парадајз пасту и наставите да кувате 2 минута. Појачајте топлоту и додајте сирће.
Кувајте до кључања, и наставите да кувате док не добијете конзистенцију попут сирупа. Додајте вино и кувајте 2 минута. Додајте бујон и зачинско биље и оставите да проври. Када проври динстајте на лаганој ватри, додајте комаде пилетине и поклопите, па наставите да динстате 15-20 минута.
Скините поклопац и извадите комаде пилетине. Додајте павлаку за кување и пустите да проври. Кувајте док се не смањи за 50%. Вратите пилетину назад у шерпу и поклопите, па оставите 1 минут да се пилетина поново загреје. Сервирајте са доста соса и још сецканог естрагона.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОДЛИЧАН РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Боранија у кремастом сосу са комадићима хрскавог лука
27. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

СТАРИНСКО ЈЕЛО ОД МЕСА И ПОВРЋА: Папазјанија, одушевиће и оне избирљиве
21. 02. 2025. у 09:00Joвана Васић

ТИКВИЦЕ ЗАПЕЧЕНЕ СА СИРОМ У БЕШАМЕЛ СОСУ: Савршен лагани ручак који се брзо спрема
24. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

МАЛО ДРУГАЧИЈЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ ИЗ РЕРНЕ: Рецепт који морате испробати
20. 02. 2025. у 11:01Јована Васић

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТРАМП ЗАСПАО И ЗАХРКАО НА САХРАНИ ПАПЕ? У њега је ушао дух "Успаваног Џоа" или то баш и није тако?
"УСПАВАНИ Доналд" на делу или баш и не?
27. 04. 2025. у 14:11
Коментари (0)