МЕКСИЧКЕ ЛАЗАЊЕ: Богато и издашно јело савршеног укуса

Новости онлине

23. 04. 2025. у 16:00

Мексичке лазање са кукурузом су најбољи рецепт за лазање.

МЕКСИЧКЕ ЛАЗАЊЕ: Богато и издашно јело савршеног укуса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 кашичице маслиновог уља
  • 450 г млевене говедине
  • 120 г лука ситно исеченог на коцкице
  • 1 кашичица ситно исеченог белог лука
  • 1 кашика мешавине сувих зачина
  • 120 г исечене зелене љуте папричице
  • 400 г парадајза исеченог на коцкице, оцеђеног
  • 120 г кукуруза
  • 450 г пасуља из конзерве
  • 280 г љутог парадајз соса
  • листови за лазање
  • 3700 г исецканог качкаваља
  • 2 кашике сецканог першуна
  • уље
  • преливи као што су павлака и гвакамоле, по жељи

Припрема:

Како бисте направили ове лазање, прво загрејте рерну на 190 степени Ц. Премажите посуду за печење уљем. Загрејте уље у тигању на средње јакој ватри. Додајте говедину и пржите, ломећи месо лопатицом, 4-5 минута. Додајте лук и пржите 3-4 минута или док не омекша. Додајте бели лук и пржите још 30 секунди. Додајте зелену љуту папричицу, парадајз исечен на коцкице и кукуруз, па промешајте да се све помеша.

Додајте конзерву пасуља. Мешајте док се смеса темељно не сједини. На дно посуде за печење распоредите танак слој парадајз соса. Пресеците листове за лазање тако ћете имати више слојева. Премажите 1/3 парадајз соса преко тортиља, а затим поспите 120 г сира. Преко сира распоредите 1/3 мешавине пасуља и меса.

Поновите слојеве, завршавајући слојем преосталог сира. Покријте и пеците 20 минута, а затим откријте и пеците још 20 минута или док се сир не растопи и не порумени. Поспите першуном. Додајте преливе по жељи, па исеците на квадрате и сервирајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону

ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.

23. 04. 2025. у 16:24

Коментари (0)

6.000 СТАБАЛА ЗА ЗДРАВИЈУ СРБИЈУ -  MaxBet обележио Дан планете садњом шума