ВЕГЕТЕРИЈАНСКИ КАНЕЛОНИ СА СПАНАЋЕМ И РИКОТОМ: Класик медитеранског укуса
Кремасти спанаћ, нежна рикота и златно запечена тестенина спајају се у јело које доноси прави италијански шарм на ваш сто.
ФОТО: Novosti
Састојци
- 250 гр канелона
- 200 гр свежег спанаћа
- 250 гр рикоте
- 1 главица црног лука
- 400 гр парадајз соса
- 50 гр ренданог пармезана
- со и бибер
- маслиново уље
Пипрема
Загрејте рерну на 180°C. Пропржите сецкани црни лук на мало маслиновог уља док не порумени. Додајте спанаћ и кувајте док не омекша. У чинији помешајте рикоту са спанаћем, сољу и бибером. Узмите канелоне и напуните га смесом малом кашичицом. Понављајте овај поступак док се не потроши сав фил. У посуди за печење, премажите дно мало парадајз соса, распоредите канелоне и прелијте их преосталим сосом. Поспите ренданим пармезаном и пеците 25 минута.
Пријатно!
Препоручујемо
РЕБАРЦА СА КРОМПИРОМ И СЛАНИНОМ: Сочно, ароматично и савршено за породичну вечеру
20. 11. 2025. у 19:00
СУТРА СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН: Постоји веровање да се не спрема жито, ево шта је истина
СРПСКА православна црква сутра ће прославити Сабор Светог Архангела Михаила, у народу познатом као Аранђеловдан.
20. 11. 2025. у 22:23
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)