ВЕГЕТЕРИЈАНСКИ КАНЕЛОНИ СА СПАНАЋЕМ И РИКОТОМ: Класик медитеранског укуса

Milena Tomasevic

20. 09. 2025. у 08:00

Кремасти спанаћ, нежна рикота и златно запечена тестенина спајају се у јело које доноси прави италијански шарм на ваш сто.

ВЕГЕТЕРИЈАНСКИ КАНЕЛОНИ СА СПАНАЋЕМ И РИКОТОМ: Класик медитеранског укуса

ФОТО: Novosti

Састојци

  •  250 гр канелона
  •  200 гр свежег спанаћа
  •  250 гр рикоте
  • 1 главица црног лука
  • 400 гр парадајз соса
  • 50 гр ренданог пармезана
  • со и бибер
  • маслиново уље

Пипрема
Загрејте рерну на 180°C. Пропржите сецкани црни лук на мало маслиновог уља док не порумени. Додајте спанаћ и кувајте док не омекша. У чинији помешајте рикоту са спанаћем, сољу и бибером. Узмите канелоне и напуните га смесом малом кашичицом. Понављајте овај поступак док се не потроши сав фил. У посуди за печење, премажите дно мало парадајз соса, распоредите канелоне и прелијте их преосталим сосом. Поспите ренданим пармезаном и пеците 25 минута.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АМЕРИКА НЕ МОЖЕ ДА ВЕРУЈЕ: Ево шта је Доналд Трамп управо урадио (ВИДЕО)