РЕБАРЦА СА КРОМПИРОМ И СЛАНИНОМ: Сочно, ароматично и савршено за породичну вечеру
Овај рецепт комбинује меко говеђе месо, хрскаву сланину и нежан кромпир. Дугим кувањем укуси се савршено сједињују, а резултат је јело које ће задовољити сва непца.
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 1,5 кг говеђих ребараца, исечених на комаде
- Со и бибер по укусу
- Сецкани першун по укусу
- 4 кашике уља
- 250 г исецкане сланине
- 1 сецкани црни лук
- 2 коцке говеђег бујона
- 2 литра вреле воде
- 1 кг кромпира, исеченог на комаде
Припрема:
Ребарца посолите и побиберите. Загрејте уље у великој шерпи на јакој ватри и додајте комаде ребараца. Пржите док не порумене са свих страна. Додајте сланину и сецкани црни лук. Пржите око 3–4 минута док не замиришу и почну да порумене. Додајте коцке бујона и врелу воду тако да покрије месо. Смањите ватру на средње-ниску, поклопите и кувајте око 1,5–2 сата, повремено мешајући, док месо не постане меко. Додајте комаде кромпира, проверите да је довољно воде да кромпир буде покривен. Поклопите и кувајте још 30–40 минута, док кромпир не омекша.
Пре сервирања, поспите сецканим першуном. Послужите топло.
Уживајте!
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо
РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.
19. 11. 2025. у 18:42
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)