ПО РЕЦЕПТУ ПЛАНЕТАРНО ПОПУЛАРНОГ КУВАРА ЏЕЈМИЈА ОЛИВЕРА: Савршена кромпир салата која ће вас одушевити

Novosti online

14. 02. 2024. у 11:26

СЛАСНА и неодољива, бићете одушевљени.

ПО РЕЦЕПТУ ПЛАНЕТАРНО ПОПУЛАРНОГ КУВАРА ЏЕЈМИЈА ОЛИВЕРА: Савршена кромпир салата која ће вас одушевити

Фото Shutterstock

Потребно:

* 1 кг кромпира
* маслиново уље
* 1/2 лимуна
* мало влашца
* 1/2 везе першуна
* мало нане
* 2-3 кашике грчког јогурта
* 1 кашичица сенфа
* 100 г димљене сланине
* 1 шака презли

Припрема:

Кромпире са љуском убаците у кључалу воду и кувајте док не омекшају. Склоните са ватре, скините љуску и исеците, па ставите у посуду. Додајте со и бибер, по укусу, па прелијте маслиновим уљем. Све добро промешајте. Додајте рендану лимунову кору и сок па поново промешајте. У засебној посуди помешајте сецкани влашац (лук), першун, менту. Додајте јогурт и сенф па поново промешајте. Исецкајте ситно сланину па пржите у тигању без уља, док не постане хрскава. Извадите сланину па пропржите презле. Салату поспите сланином и презлама.

Bon appetit!

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК САЗНАЊА НА СУЂЕЊУ: Запослени у Рибникару нису пружили помоћ деци након што их је Коста упуцао?

ШОК САЗНАЊА НА СУЂЕЊУ: Запослени у "Рибникару" нису пружили помоћ деци након што их је Коста упуцао?

ИЗ СНИМАКА се види да су теткица, којој још не знамо име, разредна Драгана Томић и домар Раде Симић, након што је Коста пуцао, а пре доласка наставника географије Зорана Нишевића и полиције, били на вратима учионице историје у којој је било "VII/2" и нико од њих није ушао унутра и пружио помоћ деци.

30. 09. 2024. у 14:56

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

НОВА ПРИЛИКА ЗА МЛАДЕ У НИС-У: Пета сезона програма „NIS ENERGY”