ПОТАЖ ОД ДВЕ ВРСТЕ ПЕЧУРАКА: Савршен рецепт за јело које одушевљава на прву кашику
Потаж од две врсте печурака ће вас одушевити својим укусом, у себи има белог лука и бибера, те је врло ароматичан. Потаж од печурака је одличан избор, јер можете да комбинујете оне врсте печурака које желите, а једноставно се припрема.
Састојци:
- 2 кашике сланог путера
- 150 г средњег жутог лука, сецканог
- 2 чена белог лука, млевеног
- 150 г шампињона, сецканих
- 75 г буковача, сецканих
- Кашичица соли
- Кашичица бибера
- 2 кашике брашна
- 60 мл белог вина
- 960 мл бујона од поврћа
- 80 мл павлаке за кување
- 1 гранчица свежег першуна, за украс
Припрема:
У великој шерпи на средње јакој ватри истопите путер, а затим додајте лук и пржите док не постане провидан, 3 минута. Додајте бели лук и промешајте, па пржите још 1 минут. Додајте шампињоне и буковаче, со и бибер и пржите док не добију златносмеђу боју, око 5 минута.
Додајте брашно и мешајте док се све не сједини. Додајте бело вино, промешајте и кувајте око 1 минут. Додајте бујон од поврћа, промешајте и динстајте 15 минута.
Додајте павлаку за кување и промешајте да се све сједини. Измиксирајте чорбу до жељене конзистенције блендером. Сервирајте топао потаж, украшен першуном. Уживајте у кремастом, густом потажу од две врсте печурака.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)