САЛАТА ОД СОЧИВА И БАТАТА: Врло једноставно јело инспирисано Медитераном

Новости онлине

28. 09. 2024. у 07:00

Сервира се уз фета сир и прелив са сенфом.

САЛАТА ОД СОЧИВА И БАТАТА: Врло једноставно јело инспирисано Медитераном

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 270 г батата, ољуштеног и исеченог на коцке од 2,5 цм
  • 425 г сочива
  • 3 кашике сецканог першуна
  • 60 г фета сира
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 2 кашике свежег лимуновог сока
  • 1½ кашика сенфа
  • 1 мали чен белог лука, нарендан
  • 1 кашичица млевеног кима
  • 1 кашичица паприке
  • ½ кашичице соли
  • ⅛ кашичице бибера

Припрема:

Како бисте направили салату загрејте рерну на 200°С. Ољуштите и исецкајте батат на коцкице од 2,5 цм и ставите их у плех за печење. Прелијте са мало маслиновог уља, 2 прстохвата соли и прстохватом бибера и пеците 20 до 30 минута или док не омекша.

Сочиво из конзерве оцедите и исперите. За прелив у малој чинији умутите 3 кашике маслиновог уља, 2 кашике свежег лимуновог сока, 1½ кашику сенфа, 1 мали чен белог лука (ренданог), 1 кашичицу кима, 1 кашичицу паприке, ½ кашичице соли и бибера, док се све добро не сједини.

У већу чинију додајте печени кромпир, сочиво, прелив, 3 кашике першуна и мешајте док се не сједини. Пробајте и прилагодите зачине пре сервирања. По жељи, додајте измрвљен фета сир. 

(stvar ukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

Да ли знате шта су приватни дани на послу и која компанија нуди овај бенефит?