САЛАТА ОД СОЧИВА И БАТАТА: Врло једноставно јело инспирисано Медитераном
Сервира се уз фета сир и прелив са сенфом.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 270 г батата, ољуштеног и исеченог на коцке од 2,5 цм
- 425 г сочива
- 3 кашике сецканог першуна
- 60 г фета сира
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 кашике свежег лимуновог сока
- 1½ кашика сенфа
- 1 мали чен белог лука, нарендан
- 1 кашичица млевеног кима
- 1 кашичица паприке
- ½ кашичице соли
- ⅛ кашичице бибера
Припрема:
Како бисте направили салату загрејте рерну на 200°С. Ољуштите и исецкајте батат на коцкице од 2,5 цм и ставите их у плех за печење. Прелијте са мало маслиновог уља, 2 прстохвата соли и прстохватом бибера и пеците 20 до 30 минута или док не омекша.
Сочиво из конзерве оцедите и исперите. За прелив у малој чинији умутите 3 кашике маслиновог уља, 2 кашике свежег лимуновог сока, 1½ кашику сенфа, 1 мали чен белог лука (ренданог), 1 кашичицу кима, 1 кашичицу паприке, ½ кашичице соли и бибера, док се све добро не сједини.
У већу чинију додајте печени кромпир, сочиво, прелив, 3 кашике першуна и мешајте док се не сједини. Пробајте и прилагодите зачине пре сервирања. По жељи, додајте измрвљен фета сир.
(stvar ukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЈОЈ ОДОЛИТЕ: Веганска салата са краставцем и кикирикијем
18. 09. 2024. у 10:00

РУСКА САЛАТА У ПОСНОЈ ВЕРЗИЈИ: Овако направљена лепша је од мрсне
16. 08. 2024. у 14:00

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)