СТАЛНО СТЕ УМОРНИ, " ЛОМИ" ВАС ПРЕХЛАДА? Чорбаста супа од купуса помоћи ће да се брже опоравите
Једноставна супа од купуса може се лако обогатити ако додате још неки омиљен састојак - и, сваки пут, биће другачија!
- 1/2 главице купуса
- 1 главица лука
- 2 кашике сувог поврћа
- 1 л воде
- 1 коцка за супу
- 200 гр парадајза из конзерве
- 1 лист лорбера
- 3 кашике уља
- 2 чена белог лука
- со и бибер
Припрема:
Очистите лук и исецкајте га ситно па га мало продинстајте додајући врућу воду.
Купус исеците на шире траке и прелијте врелом водом а после десетак минута оцедите и сипајте преко лука. Динстајте десетак минута док купус не изгуби чврстину.
Долијте воду, коцку за супу и исецкани конзервисани парадајз. Додајте и течност из конзервисаног парадајза. (Ако све буде превише кисело, на крају додајте мало шећера у супу.) Убаците ловоров лист, сушено поврће и бели лук уцело и кувајте супу око пола сата па дотерајте укус по жељи.
Напомена: ову супу можете обогатити састојцима по жељи. Укусна је ако у њој скувате и мало исецканих шампињона, одлично се слаже са димљеним кобасицама.
(lepaisrećna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КРЕМАСТА СУПА ОД БУНДЕВЕ: Лако се прави, а сутрадан има још бољи укус
13. 09. 2024. у 12:18
ИТАЛИЈАНСКА СУПА СА ЋУФТАМА: Развеселите своја чула овом гурманском рапсодијом
12. 07. 2024. у 14:05
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)